Домашни коктейли и бар на балкона – тази странна година ни изправи пред какви ли не предизвикателства. За щастие, някои от тях не звучат толкова зле. Чаша мохито с повече ром, класически джин с тоник или пък плодово като малиново дайкири например. А защо не и по-сложно питие като коктейл с манго, розмарин и чили.

Представяли ли сте си някога, че ще правите коктейли в собствената си кухня? И че те ще изглеждат и на вкус ще са не като домашни, а като забъркани от професионален барман. Повярвайте, възможно е!

Ние от Mate Kitchen решихме да провокираме бармана, който се крие във всеки от вас, с няколко рецепти за домашни коктейли, които с лекота можете да приготвите, когато жегата навън стане тежка и жадна. Не ви трябва никакво професионално оборудване, имате си всичко в шкафа. Няма да се наложи да търсите по магазините и невъзможни за откриване съставки. Всичко, освен алкохола, е в хладилника ви – пресен джинджифил, люти чушки, розмарин, плодове. Ще се изненадате какъв коктейлен потенциал крие той.

Струва си да инвестирате единствено в подходящи чаши, защото

коктейлите са първо визуално и чак след това вкусово изживяване

Ако искате да бъде пълно, не върви да ги поднасяте във водни чаши, нали.

Част от нашите предложения за домашни коктейли ще ви пренесат в Куба, защото алкохолната съставка в тях е ром. Имаме мохито, имаме малинова версия на любимото дайкири на Ърнест Хемингуей, имаме една истинска домашна буря, която се и казва точно така – Home storm. Други са за почитателите на джина.

На някои от коктейлите можете да се насладите само в собствената си компания. Други, като „Манго сантрита“, се приготвят в кана и са за споделяне с приятели.

Освен чисто сетивната наслада, която доставят, те ще ви върнат изгубеното заради корона вируса усещане за нормалност. Това с лимоните и лимонадата звучи клиширано, но не е ли животът понякога едно голямо клише.

Наздраве!