Пицата е един от гастрономическите символи на Италия. Толкова е неустоима, че е добре дошла на масата на малки и големи, независимо в коя точка на земното кълбо се намират.

Някои я предпочитат по-дебеличка, други – тънка и хрупкава. За първия вариант оставете тестото да си „почине” за 5-10 минути. След това разстелете върху хартия за печене. За втория, разточете максимално тънко и печете при 230-250 градуса.

За да се получи хрупкава пицата, намажете тестото със зехтин, сложете във фурна, загрята до 220 градуса, а след 5 минутки добавете и плънката.

Съставът на тестото на пицата зависи изцяло от личния ви вкус и предпочитания. Някои почитатели на италианската кухня смесват брашното с грис, за да стане по-хрупкава пицата. Можете да поръсите с грис и хартията за печене, преди да сложите върху нея готовото, разточено тесто.

А за да втаса по-бързо тестото, добавете ¾ чаена лъжичка мая повече.

Италианците обожават ароматните подправки. Вие също можете да добавите в тестото на вашата пица щипка нарязан на ситно босилек, риган и други пресни треви. Ще стане божествено!