Сладко от череши със захар „Захира“

Сладко от череши със захар „Захира“
  • 12 порции
  • лесна
  • подготовка
  • готвене
  • общо
  • 41 калории
  • 10.68 лв

Колко е вкусно през зимата да си намажете филийка бял ръчен хляб с масло и отгоре сладко от череши. Разкош, от който много хора се лишават, защото смятат, че се прави трудно. И избират купешкото вместо това. Истината е, че домашно сладко се приготвя лесно и коства далеч по-малко усилия и финансов ресурс, отколкото смятате. Удоволствието, след като го опитате, обаче е несравнимо.

Можете да си направите сладко от червени или бели череши. Важното е да са добре узрели и да нямат наранявания, нито пък червейчета. Ако искате повече аромат, може да добавите 2-3 листенца индрише, след като отпените. То е много подходящо както за череши, така и за джанки и сини сливи.

Вероятно се питате как е възможно да направим сладко от череши за по-малко от 2 часа и то да е достатъчно гъсто. Много просто – използвахме желираща захар за конфитюри „Захира“.

Желиращата захар за конфитюри намалява значително времето за приготвяне на сладкото, което, в зависимост от количеството плод, може да достигне няколко часа. Благодарение на по-краткото варене черешите запазват естествения си цвят и витамините, съдържащи се в тях, а сладкото получава необходимата гъстота. Освен това си осигурявате максимален срок на годност.

Разбира се, по същата рецепта можете да приготвите сладко с каквито плодове желаете – ягоди, вишни, смокини, сини сливи, боровинки, праскови… Единственото условие е да спазвате съотношението между плодовете и желиращата захар – 1:1.

Да ви е сладко!


* Създадено за Аграна

Захира желираща захар за конфитюр


Благодарение на минималното време за варене приготвяте бързо и здравословно конфитюри, като запазвате витамините и естествения цвят на плодовете и осигурявате максимален срок на годност!

Продукти

Инструкции

  1. Измийте череши, почистете ги от дръжките и костилките, след което ги сложете в тенджера и покрийте със захар "Захира".
  2. Разбъркайте добре и варете на умерена температура . Щом сместа заври, отстранете отделилата се пяна.
  3. След 20-25 минути, дръпнете сладкото от котлона. Разпределете го в предварително измити, подсушени и леко затоплени бурканчета. Затворете с капачките и обърнете за поне 12 часа, докато сладкото изстине вапълно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *