fbpx

италиaнска кухня

Когато стане въпрос за италианска кухня и италианска храна, с нея винаги се прокрадва онова прословуто тяхно dolce far niente. Италианската храна не утолява само глада, тя насища душата с насладата от простичките удоволствия. Нещо вкусно, бутилка хубав вино, чашка лимончело, великолепно капучино, парче наполеон и приятна компания, с която да споделиш момента… Колко малко му е нужно на човек понякога.

С понятието италианска кухня свързваме чисти, традиционни, съхранени продукти. Пармезан, пекорино, рикота, сочна биволска моцарела, прошуто, салами, слънчеви домати, домашно приготвена паста, пресни зелени подправки, свежи плодове, разнообразие от маслини, великолепен зехтин. В нея няма компромиси, само най-доброто. Това до известна степен възпрепятства точното й възпроизвеждане далеч от оригиналната географска и културна среда.

В категорията „Италианска кухня“ ще намерите както рецепти за ястия от Апенините, така и полезни съвети, свързано с приготвянето на пица и варенето на паста. Ще разберете и кой зехтин е подходящ за готвене. От нас е обещанието да се опитаме да пренесем Италия в дома ви и пожеланието все пак да вкусвате от нея на живо, защото, макар и достоверно, факсимилето си остава факсимиле.

Добър апетит и мислете за удоволствието, а не в какъв размер дрехи ще се пъхнете след него.

pluto
pluto
pluto
pluto
pluto