„Какво ще хапваме?“

Онзи въпрос! Той стои неотменно на дневен ред 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Дори да сте човек с активен начин на живот, се налага да спретнете поне закуска за детето, преди да го изпратите на училище, и бърза вечеря за своето семейство, когато се приберете вкъщи след изтощителния ден. Ако ви останат сили и вдъхновение, в събота и неделя може и да ги изненадате с нещо „по-така“.

Заради динамичното ежедневие, в което всички сме приклещени, търсенето на отговор на онзи въпрос често се превръща в истинско мъчение. „Нещото“ трябва да е вкусно, да се приготвя лесно, да не отнема време, да е относително здравословно, по възможност да не е твърде скъпо. Ако изпълни дома с ухание на уют, ще бъде безценно.

Планиране на покупките и менюто

Планирането на пълно седмично меню не е трудно с помощ от приятел. С Mate Kitchen не са ви нужни специални познания за хранителната и енергийната стойност на ястията, усет за съчетаването на вкусовете или пък умения за комбиниране на различните типове храни. Ние ще се погрижим за това.

Всяка седмица ви предлагаме пълно седмично меню със закуска, обяд и вечеря за предстоящите 7 дни – разнообразно, балансирано, свежо, съобразено с характерните за сезона продукти, с времето, с което разполагате в делничните и почивните дни и, не на последно място, със специфичните изисквания на отделни групи хора като например активно спортуващите, страдащите от диабет, децата. Помислили сме и за тези, които не консумират месо, с рецепти, изключващи напълно или частично животинските продукти. Защото вярваме, че на тях също трябва да им е вкусно и приятно на трапезата.

На вас оставяме единствено желанието да отделите част от и без това оскъдното си време и да приготвите още едно апетитно любовно обяснение с неповторим аромат за най-скъпите си хора. Защото готвенето е удоволствие, а не задължение, и въпросът „Какво ще хапваме“ има безброй къркорещи отговори.

Нашето предложение за твоето седмично меню

Стойността на нашите предложения за седмично меню е осреднена и е изчислена на база една порция от всяко ястие, включено в менюто. Вярваме обаче, че ястията ще ви харесат толкова, че да приготвяте по-голямо количество, което с удоволствие да хапвате повече от веднъж в седмицата.

Тук е моментът да отбележим, че ние от Mate Kitchen споделяме убеждението, че не трябва да се приготвя по-голямо количество от това, което ще се изяде, за да не се изхвърля храна и за да се пестят средства. Защото това са парите, за които се трудим всеки ден. Първата крачка в тази посока е именно планирането на покупките и на менюто. След това се нарежда разумното оползотворяването на „остатъците“, които, признаваме или не, всяко домакинство генерира. Не бързайте да ги изпратите в коша! Те имат какво още да ни дадат, а ние ще ви помогнем с вкусни рецепти.

Стойността на нашето предложение за цялото седмично меню за 1 човек възлиза на 56,21 лв.