Рецепти за десерти и сладки изкушения

Визуално атрактивен, сладък, но не прекалено, със запомнящ се, по възможност неповторим вкус, разплакващ – има много определения за съвършения десерт. Когато го опитате, единственото, което трябва да се чуе, е онова „Мммммммм“. Без думи, само потропване на виличка или лъжичка.

Най-добрата оценка за добре приготвения десерт е тишината, която остава след него. Устните не смеят да помръднат, за да не избягат следите от неговия вкус, докато небцето моли за още.

Десертите са създадени, за да носят наслада не само на стомаха, но и на душата. Именно такива рецепти ще откриете тук. Подбрали сме десерти от традиционната българска кухня като великолепните татлии, както и предложения от чужбина като изкусителното шоколадово суфле. Доволни ще останат и онези от вас, които обичат добрата стара класика като мляко с ориз или крем карамел, както и смелите експериментатори. За тях са рецепти като трюфелите от моркови, банановите бисквити с овесени ядки или пък палачинките със стар хляб. Списъкът е дълъг и вкусен.

При нас ще откриете десерти с шоколад, домашни бонбони, тестени вкусотии, идеи с хубаво българско кисело мляко, вкусни рецепти с остатъци, ориенталски изкушения, сладкиши с плодове, торти. Някои от тях се приготвят буквално за пет минути, други изискват да им отделите малко повече време и внимание. Усилията обаче винаги си заслужават, особено когато чуете после: „Това е най-вкусният десерт, който съм опитвал“.