„Какво да сготвя днес/утре/тази седмица?“

Няма домакиня, която да не е попадала в задънена улица с този въпрос. Колкото и да сме изобретателни, има моменти, в които всички блокираме на тема готвене. Не защото планирането на менюто е трудно, просто понякога се изчерпваме откъм идеи.  

Тук на помощ идваме ние, от Mate Kitchen с интерактивната функционалност, която разработихме за вас. Благодарение на възможностите, които тя дава, можете да планирате не само какво ще готвите през следващите дни, но и какво и колко да напазарувате, както и каква сума ще похарчите в магазина.

Така вашето седмично меню е готово за по-малко от 15 минути и само няколко клика. Остава единствено да напазарувате или пък да оставите това на някой друг и да се развихрите в кухнята.

Седмичното меню работи в три лесни стъпки:

Как да изберем рецепти от седмичното меню

Избери какво да сготвиш

Започнете с избора на рецептите от предложеното седмично меню, които сте избрали да сготвите. Не е нужно да избирате всичко, отбележете само онези, които са ви допаднали най-много. След като направите своя избор, ще бъде изчислена общата цена и енергийната стойност на вашето меню на база посочения във всяка рецепта порцион. Когато сте готови, преминете на следващата стъпка, за да уточните броя порции, които искате да сготвите от всяко избрано ястие.

Как да зададем брой порции за седцмичното меню

Брой порции

Сега можете да преизчислите стойността на седмичното меню, като зададете желания от вас брой порции, които ще сготвите. Енергийната стойност на вашето меню се изчислява на базата на калориите в една порция за всяка рецепта. На тази стъпка можете да премахнете всяка от рецептите, ако междувременно сте променили мнението си. Ако обаче искате да добавите нова, се налага да се върнете една стъпка назад.

Как да генерираме списък за пазаруване

Направи списък за пазаруване

Това е списъкът с продуктите за пазаруване, генериран на базата на избраните от вас рецепти от седмичното меню. Ако имате някои от тях вкъщи, можете да ги премахнете. Ако разполагате с всички, също. След като актуализирате списъка, ще получите списъка на линк, който можете да споделите с онзи, когото ще изпратите на пазар вместо вас.

Нашето предложение за твоето седмично меню