fbpx

здраве от кухнята

Знаете ли, че витамин С прави усвояването на желязото от зеленолистните зеленчуци по-пълноценно, докато калцият го възпрепятства? Това превръща комбинацията от спанак и сирене или спанак и кисело мляко в много вкусна, но абсолютно неефективна за организма ни. За сметка на това чаша фреш от портокал е съвършеното допълнение към порцията спанак с ориз.

Такива и други любопитни факти, свързани с храната, ще споделяме с вас в категорията „Здраве от кухнята“. Тук ще научите какво прави бирата полезна, защо медът не трябва да се нагрява, по какъв начин лекува черната ряпа и още много интересна и ценна информация.

Храната – удоволствие и лекарство

Защото храната е удоволствие, но не само. Тя може да е и лекарство, и отрова, и природен стимулант, и какво ли още не.

Все пак не трябва да забравяме, че тялото ни функционира благодарение на храната. От нея си набавяме веществата, необходими за нормалното протичане на жизнените процеси. Как ще отговори то на предизвикателствата, на които го подлагаме всеки ден, зависи от това, с какво ще го нахраним. Буквално.

Нашата цел е да сме ви максимално полезни и със съвети, полезни идеи, проверени „бабини“ рецепти.

Полезните семена

Семената са малки, но много ценни за нашето здраве. Обикновено ги използваме за декорация на тестени...
pluto
pluto
pluto

9 е щастливото ни число

9 е сакрална и магична цифра. Свързва се с божественото, с мъдростта и лидерството, както и...
pluto
pluto

Как да подберем правилното масло

Мммммм… масло! Вълшебството, което превръща обикновеното ястие в перфектно и събира цялото семейство около масата. Толкова...