Рецепти за обяд

Какво обикновено хапвате за обяд? Първо, второ и трето, както беше в детската градина? Супа и салата, само салата пък само супа с филийка (пълнозърнест) хляб. Нещо питателно, за да издържите до вечеря, защото нямате време и възможност за следобедна закуска с традиционното кафе в 16 ч. Колко често си приготвяте обяд от вкъщи, който хапвате на бюрото? Колко често ядете на крак някакъв сандвич или тестена закуска.

Обядът е второто основно хранене за деня. Важен е от хранителна гледна точка, но не толкова, колкото закуската. В менюто на един обяд могат да влязат супата, салатата, основното ястие и десертът – заедно или поотделно.

Тук ще намерите различни рецепти, които да комбинирате, за да си осигурите пълноценен и питателен обяд. Ще откриете и ястия, които можете да приготвите за училищния обяд на вашия ученик. Излишно е да ви казваме, че ще е вкусен. Това е първото и основно изискване, което поставяме пред всяка храна. Ако не предизвиква наслада, за какво ни тогава е да я ядем!

И в никакъв случай няма да ви съветваме да споделяте своя обяд с врага си, както е в популярната японска поговорка. Насладете му се до последната трохичка, защото вкусната храна е преди всичко преживяване. А за врага си изберете вкусна рецепта и сгответе специално! Той също заслужава да му е вкусно.