Рецепти за закуска

Пълноценната и здравословна закуска е най-важното хранене за деня, казват диетолозите. Тя ни осигурява необходимата енергия и хранителни вещества за нормално протичане на метаболитните процеси. Това, безспорно, е много важно. Все пак храната е горивото, което захранва организма. Също толкова важно обаче е и вашата закуска да бъде вкусна. Така денят ви ще бъде не само енергийно осигурен, но и по-усмихнат. Защото добрата храна създава както чувство за ситост, така и добро настроение. Ще бъдете и по-работоспособни, защото на празен стомах мислите бягат единствено към храната.

Тук ще намерите рецепти за здравословни или не чак толкова (дано диетолозите не ни се сърдят!), но пък безспорно вкусни закуски. Има по нещо за всеки – плодово-зеленчукови смутита, млечни кремове, пастети, които да намажете на филийка, топли сандвичи, палачинки, уханни баници, изкушения от пухкаво тесто… Приготвили сме и закуски, съобразени изцяло с растителното и суровоядското хранене. Романтичните натури ще открият предложения, с които да направят вкусна изненада за съботно-неделната закуска на своя любим човек.

Дори начинаещите кулинари ще се справят, защото нашите рецепти за закуски са подробно описани стъпка по стъпка. Видеата ще бъдат от полза за онези, които предпочитат да видят как се прави нещо, отколкото да четат.

В различните държави по света хората закусват по различно време – от 6 ч. сутринта та чак до 11 ч. Всъщност, времето няма никакво значение. Важно е дори най-скромната закуска да е приготвена с любов!