Mate Kitchen Pancakes & Logo

Не, Mate Kitchen не е поредният кулинарен проект. Това е просто “кухня от приятели за приятели”. Ние сме едно семейство, в което всички обичаме храната - от това да я подбираме и да се грижим за нея, до това да я приготвим и да ѝ се наслаждаваме заедно в специални моменти, съпроводени от много музика, смях и искрени емоции. Важно ни е да е богата софрата, да ни е пълна душата, оркестърът да свири. Да ни е вкусно,  да опитаме по малко от всичко, да ядем с ръце, да се изцапаме, да си хапнем, да си пийнем и да се повеселим в този хубав, но ужасно кратък живот. Храната за нас е просто начин на живот и обяснение в любов, което приготвяме за скъпите си хора.

А приятели наричаме всички вас, за които масата е безценната мебел, която пази толкова много спомени (и тайни) и около която се случват най-важните житейски събития.

Знаем, че няма да се харесаме на всички, но и не държим на това. Молим тези, които търсят гурме рецепти, бутикови ястия и тежки шефски изпълнения, да потърсят съдържание на друго място. Ние сме познати просто като майсторите на сочните кюфтета, ароматните чорби и божествените торти. За нас готвенето е удоволствие, а не задължение, а въпросът “какво ще ядем довечера” има безброй къркорещи отговори.

Тайната ни подправка за всички рецепти е само една - мотивацията да сбъднем мечтата си: заедно с вас, нашите приятели, бихме искали да седнем на една маса и да помогнем на онези, които не са имали нашия късмет и нямат какво да сложат на тяхната маса. Или дори нямат маса. Защото ситият човек е благ, добър и щедър. А гладният... Той е изстрадал, освирепял и тъжен. Затова “Мейт Китчън” не е проект, а е мисията, с която се надяваме да осмислим живота си - да има по-малко тъжни и гладни душички и повече пълни и щастливи коремчета. И няма сила на света, която да ни спре да я изпълним!

Наздраве за солта на земята, за хляба в ръката, за храната, която ще спаси света!