fbpx

тайни от кухнята

Нали сте чували израза „Прост като гъбена чорба“. Не е верен! Приготвянето на гъбена чорба изобщо не е проста работа. Както всяко друго ястие, и тя си има своите тънкости.

Полезни съвети и препоръки

Именно различните кулинарни тънкости, хитрини и тайни ще откриете в категорията „Тайни от кухнята“. Предвидили сме полезни съвети и препоръки както за хората, които за първи път хващат ножа, миксера и тенджерата под налягане, така и за онези, които готвят отдавна, но споделят максимата, че кулинарията е необятна територия и винаги има какво още да се научи.

Миене, рязане, солене

Тук ще разберете защо например гъбите никога не се мият и как по-бързо да сварите боба. Защо обикновената доматена салата има различен вкус, когато лукът е нарязан на кубчета, когато е нарязан на тънки филийки и когато е претрит със сол. Какво значи да нарежете морковите на жулиени и как да го направите, без да предизвикате кръвопролитие на кухненския плот. За да сме сигурни, че ще се справите успешно от първия път, не само ще ви го кажем, но ще ви го и покажем. Защото Mate Kitchen е кухня от приятели за приятели!

Да си пестим времето

Ще ви помогнем и с конкретни идеи как да си спестите ценни минути над печката и в същото време да зарадвате себе си и близките си с вкусни и апетитно изглеждащи ястия. Защото, нека бъдем честни, в днешно време все по-малко хора разполагат с време за дълго и бавно готвене.

Ще ви покажем, че нищо от това, което се случва в кухнята, не е толкова трудно, колкото изглежда. Ще се опитаме да ви заразим с удоволствието не само от яденето, но и от приготвянето на храната. Защото вкусната храна е начин на живот и обяснение в любов, което (е, може би не всеки ден) приготвяме за скъпите си хора.

pluto
pluto
pluto
pluto
pluto