fbpx

Доброто ражда добро!

Доброто ражда добро и в днешното освирепяло време това е спасителното ни пламъче като отделни индивиди и като общество.

С този мотив през 2019 г. екипът на фондация MateKitchen и едноименната кулинарна платформа сложи началото на благотворителната инициатива „Да подкрепим семейство в нужда“. Във фокуса на вниманието тогава бяха многодетните семейства.

Колаж от снимки на щастливи деца

В масовите романтични представи многолюдният дом е изпълнен със смях и шеги, особено по празници, но действителността често се разминава с тях. За едно семейство с много деца Коледа може да е сериозно финансово, организационно, а не на последно място и емоционално изпитание. Няма по-голяма тегоба за един родител от това да не успее да осигури на детето си понякога нещо наглед съвсем дребно като чаша сок или бисквити, а да не говорим за по-сериозен недостиг.

Да зарадваме семейство в нужда!

Само за няколко години инициативата ни успя да се развие. От лична проява на добро и добротворчество прерасна в кампания, зад която застават все повече големи компании. Тежките времена, в които живеем, разшириха обхвата й. Сега тя вече е насочена към семействата в нужна, без оглед на това дали и колко деца имат. Заедно с нашите партньори и благодетелите, които участват в кампанията, всяка Коледа успяваме да зарадваме едно изпаднало в затруднение българско семейство с пълен бус с хранителни продукти.

„Философията, с която създадохме и развиваме проекта Mate Kitchen, е, че във всеки дом трябва да има вкусна, топла, прясно приготвена домашна храна. Живеем в несигурно време и всеки може лесно да изпадне в ситуация на финансово затруднение. Нека не съдим, а да съзидаваме заедно, защото така сме по-силни. В трудни времена като днешните имаме нужда от това повече от всякога“, призовава основателят и изпълнителен директор на Mate Kitchen Мила Кръстева.

Ние вярваме, че доброто ражда добро!

pluto
pluto