Конфитюр от кайсии със захар „Захира“

Конфитюр от кайсии със захар „Захира“
 • 12 порции
 • лесна
 • подготовка
 • готвене
 • общо
 • 89 калории
 • 12.96 лв

Една от причините много домакини да се отказват да приготвят конфитюр от кайсии е, че е капризен и е трудно да се получи гъст и едновременно с това плодовете да запазят целостта си. Старият метод включваше киснене на кайсиите във варна вода и прочее предварителна подготовка, която отнемаше много часове. Сега е далеч по-лесно и най-важното – по-бързо. С желираща захар „Захира“ 2:1 ще направите конфитюр от кайсии за по-малко от час и половина.

Как така? Отговорът е във формулата на желиращата захар „Захира“ 2:1. Съставките в нея са смесени в идеалното съотношение и осигуряват бързо и лесно приготвяне на сладко само за 4 минути. Плодовете и желиращата захар от захарно цвекло се приготвят в съотношение 2:1, което ви дава лек и по-малко сладък конфитюр. И, разбира се, с желаната гъстота, като се запазват естественият цвят на плодовете и техният аромат.

Ще харесате гъстия конфитюр от кайсии върху филийка, намазана с масло, или пък с бухтички. Истински ще го оцените обаче, когато направите домашен кекс с него. Ароматът, вкусът, мекотата на плодовете – вълшебно вкусно изживяване. Ще можете ли да почакате до зимата, или ще опитате още сега, с пресен конфитюр? Нямаме търпение да споделите.

Факт е, че конфитюрът от кайсии не е така популярен като сладкото от ягоди или боровинки, но е крайно време това да се промени и да му отдадем заслуженото. Опитайте, ще ви хареса!

Да ви е сладко!


* Създадено за Аграна

Желираща захар Захира 2:1


Съставките в Желираща захар Захира 2:1 са смесени в идеалното съотношение и осигуряват бързо и лесно приготвяне на сладко само за 4 минути. Плодовете и желиращата захар от захарно цвекло се приготвят в съотношение 2: 1, което води до лек и по-малко сладък конфитюр. С Желираща захар Захира 2:1 XXL е възможно да се преработят 2 кг плодове в един процес на готвене.

Продукти

Инструкции

 1. Измийте кайсиите, почистете ги от костилките и ги нарежете на четвъртинки.
 2. Сложете плодовете в тенджера, покрийте със захар "Захира" и варете на умерена температура.
 3. Щом сместа заври, отстранете пяната и след 10 минути сложете канелата. Варете още 10 минути, разбъркайте добре, дръпнете от котлона, добавете ром и разбъркайте отново.
 4. Разпределете конфитюра в бурканчета и обърнете с капачката надолу за поне 12 часа, докато изстине напълно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *