„Спечели пълен хладилник за семейство в нужда“! Това е мотото на благотворителната кампания, с която кулинарната платформа Mate Kitchen търси благодетели, за да зарадва едно многодетно българско семейство, изпаднало в затруднение, и да направи празниците му по-уютни.

Mate Kitchen се обърна към Facebook потребителите с молба да споделят информация за семейства от цялата страна в тежко социално положение, които наистина се нуждаят и ще се зарадват на такъв голям и неочакван подарък. Във фокуса на вниманието са тези с повече деца.

Благодетелят ще бъде избран на случаен принцип на 16 декември. От екипа на Mate Kitchen ще се свържат с него, за да разкаже и да ги заведе при семейството, което е посочил. Благодарение на него пълен хладилник с храна ще пристигне точно там, където ще бъде най-нужен, преди Коледа и ще направи празниците в този дом малко

по-спокойни, по-вкусни и по-уютни

Доставката ще бъде официално документирана, за да се избегнат всякакви опити за злоупотреби.

Проектът Mate Kitchen стартира официално на 2 октомври 2019 г. и се самоопределя като „кухня от приятели за приятели“. Една от целите, които хората зад него си поставят, е да помагат на онези, които нямат какво да сложат на масата си.

Избрахме да отбележим появата си в онлайн вселената с този личен благотворителен акт. Хладилникът и всички продукти, с които той ще бъде напълнен, са закупени с изцяло лични средства на екипа на Mate Kitchen. Наши приятели също се присъединиха, като дариха финансови средства, дрешки, книжки, лакомства и играчки. Искаме за Коледа чудесата да бъдат с едно повече. Надяваме се тази благотворителна инициатива да се превърне в традиция. Доброто трябва да се предава и да се множи„, коментира основателят на Mate Kitchen Мила Кръстева.

* * *

Началото на добротворческата кампания беше поставено със семейство Терзийски от село Стамболово. Изненадата им наистина беше голяма. Кадрите говорят повече от думите. Вижте!