За трета поредна година фондация MateKitchen и едноименната кулинарна платформа организират благотворителната инициатива „Да подкрепим многодетно семейство в нужда“. Тази Коледа към нас се присъединяват и големи компании, с чиято помощ едно многодетно българско семейство, изпаднало в затруднение, ще получи за предстоящите празници пълен бус с хранителни продукти.

От 9 до 17 декември всеки, който познава такова семейство, може да разкаже за него на Facebook страницата на кампанията. Благодетелят ще бъде избран чрез жребий. След това той ще заведе екипа ни заедно с всички подаръци, които сме подготвили, до дома на това семейство и по този начин ще помогне техните празници да бъдат по-спокойни и уютни.  

Освен че ще получат хранителни продукти, тази година зимата на избраното многодетно семейство ще бъде малко по-лека. Към нас се присъединиха и ЧЕЗ, които ще опростят една от сметките му за ток в най-студените месеци.

Кампанията „Да подкрепим многодетно семейство в нужда“ започна като собствена инициатива на екипа на Mate Kitchen и наши приятели. Събрахме пари, купихме хладилник, напълнихме го, приготвихме дрехи, книжки и играчки за децата. Беше проява на човечност и грижа. Щастлива съм, че добротворчеството намери отзвук и от малка, емоционална и дълбоко лична проява прераства в кауза, зад която застават все повече фирми в България. Искам да благодаря специално на тазгодишните благодетели – „Крина“, Olympus, „Белла България“, Coca-Cola, Vegeta, Monin. Също и на Spark, които ни предоставиха специален бус, с който да доставим всичко на семейството, което ще изберем“, споделя основателят и изпълнителен директор на Mate Kitchen Мила Кръстева.

Благодетелят, който ще заведе екипа ни при многодетното семейство в нужда, ще бъде изтеглен на 18 декември. Така пълният бус с храна ще стигне при тях преди празниците.