Дядо Коледа пристигна по-рано и не с шейна, а с пълен бус с хранителни продукти в дома на Костадин Ламбов, Цветелина Скоклева и седемте им деца от дупнишкото село Бистрица. При тях ни отведе тази година благотворителната кампания на Mate Kitchen „Да подкрепим семейство в нужда“.

Трудолюбивите родители имат 8-годишна дъщеря и три двойки близнаци, последните от които са родени само преди няколко месеца. Те са своеобразни рекордьори, тъй като в България три двойки близнаци в едно семейство не са се раждали от десетилетия.  

Костадин и Цветелина отглеждат децата си с много обич и грижа и никога не са търсили помощ или подкрепа под каквато и да било форма. Не я търсиха и този път. Габриела Станимирова беше благодетелят, който ни писа за тях на нашата Facebook страница. До дома им ни заведе кметът на Бистрица Кирил Огненски. По думите му двамата съпрузи са изключително

скромни, работливи, честни и добри хора

Заедно с децата си те са гордостта на селото.

Хранителните продукти, които им занесохме, ще направят предстоящите коледни и новогодишни празници, а и най-студените зимни месеци малко по-леки и спокойни за семейството. Цветелина, която е работила като готвач повече от 10 години, е изключително признателна за тях въпреки първоначалното си стъписване и нескрито притеснение. Благодарение на щедростта на Белла България“, „Крина“, Olympus, Nestle, Coca-Cola, „София Мел“, „Юнилевър и Unilever Food Solution тя ще може да радва децата си с вкусни гозби и различни лакомства. Благодарим!

Изразяваме специални благодарности и към Peugeot, които ни предоставиха бус и гориво, с които занесохме всичко до Бистрица.

Доброто наистина ражда добро! Четвъртото успешно издание на кампанията „Да подкрепим семейство в нужда“ на Mate Kitchen отново го доказа.

„Благодарим за доверието на всички благодетели, които ни подкрепиха тази година. Вярвам, че следващата година ще бъдем повече“, коментира основателят и изпълнителен директор на Mate Kitchen Мила Кръстева.