За пета поредна година фондация MateKitchen и екипът на кулинарната платформа Mate Kitchen ще сбъднат чудото на Коледа за едно българско семейство с благотворителната кампания „Нахрани многодетно семейство“.

Тя се организира под наслов „Направи добро за семейство в нужда!“.

Както и досега, кампанията ще протече във

Facebook страницата на Mate Kitchen

под формата на игра.

„Отново се обръщаме към нашите приятели в социалните мрежи да ни разкажат за многодетно семейство в затруднение, на което да предоставим продукти от първа необходимост. След това на случаен принцип ще изтеглим един благодетел и заедно с него ще отидем при семейството, за да ги изненадаме“, разказва основателят и изпълнителен директор на Mate Kitchen Мила Кръстева.

Целта е продуктите да стигнат при избраните късметлии преди Коледа.

Благодетелят ще бъде изтеглен на 18 декември

С негова помощ и благодарение на подкрепата на партньорите, които се включват в кампанията тази година, едно многолюдно българско семейство ще получи хранителни продукти и изненади, които да направят тяхната Коледа, но и предстоящите зимни месеци по-леки, спокойни и щастливи.

Коледна кампания на Mate Kitchen: Направи добро за семейство в нужда: Нашите благодетели

„Отправям специални благодарности към „Народен“, Тракийски, Krina/Крина, Olympus Foods Bulgaria, „Орехите“, Bella, „Захира“, „Верея“, София Мел, „Престиж„. Разбира се, Netinfo, които застават медийно зад нас за втора поредна година. Без всички тях тази кампания нямаше да бъде възможна“, отбелязва Мила Кръстева.

Тя споделя радостта си, че с всяка следващо издание към благородната кауза се присъединяват нови компании, подкрепящи доброто.

По данни от последното преброяване в България

многодетните семейства у нас са 47 859

Броят им трайно намалява. В същото време броят на семействата без деца е 688 760.

Колаж от снимки на щастливи деца от кампаниите на Mate Kitchen
Колаж от снимки на щастливи деца от кампаниите на Mate Kitchen

От екипът на фондацията споделят разбирането, че децата са благодат и е дълг на цялото ни общество да направи всичко възможно те да живеят в по-добра и подкрепяща развитието им среда.

„Радваме се, че кампанията ни ще се реализира отново. Иска ни се обаче тя да бъде и повод повече хора да събудят това пламъче в себе си и да се включват в подобни инициативи.

Даряването на хранителни продукти, дрехи, играчки и други вещи от първа и не само необходимост е само едната страна. Наемането на работа и помощта при възстановяване след бедствия например, на каквито ставаме свидетели през последните месеци, също е форма на дарителство. Тя е не по-малко важна“, отбелязва Мила Кръстева.

По думите й не е проява на героизъм да не търсиш помощ, когато имаш нужда от нея.

„Проява на героизъм е всички ние да си позволим да бъдем добри, да не съдим чуждите избори и да помагаме когато и с каквото можем. Въпреки масовото схващане, че непоискано добро не трябва да се прави, аз и колегите ми вече пет поредни години виждаме колко много значи то и с каква радост се приема.“

Както и в предишните издания, доставката ще бъде документирана. По този начин ще се избегнат всякакви опити за злоупотреби.

Доброто ражда добро!

Споделете, за да достигне до повече хора!