Безглутенов шоколадов кекс (шоколадово гато)

безглутенов-шоколадов-кекс-02безглутенов-шоколадов-кекс-01
  • 8 порции
  • лесна
  • подготовка
  • готвене
  • общо
  • 243 калории
  • 14.64 лв

Безглутенов шоколадов кекс от само три продукта и за по-малко от час. Нима има нещо по-хубаво от лесните, бързи и съвършено вкусни десерти. Този не е от бабините, които добре познаваме. По-скоро е от рецептурника на модерните баби, но притежава всички качества да ви стане любим, особено ако обичате шоколада. Този път не е черен, а обявения за „вреден“ млечен.

Няма да е преувеличено, ако кажем, че с приготвянето на този шоколадов кекс може да се справи дори първокласник. Е, ще е нужна малко помощ за разтапянето на шоколада на водна баня и за печенето, но останалото наистина е като детска игра. И понеже споменахме първокласниците, парче от този кекс можете да сложите в кутията за храна на вашия малък ученик като подкрепяща закуска. Така ще сте сигурни, че се храни с нещо качествено и без излишни изкуствени добавки. Както казахме в началото, тук има само три продукта – яйца, бадемово брашно и шоколад.

За рецептата за този безглутенов шоколадов кекс сме изключително признателни на нашите приятели от The Food Project. Заедно с тях вече няколко пъти ви изкушаваме със сладкиши без бяло брашно. Освен че са изключително вкусни заради нежния вкус на бадемите, те са и подходящи за хората, които страдат от глутенова непоносимост. Да ви е сладко!

* Създадено за The Food Project

Продукти

  • яйца - 4 броя - 2.66 лв
  • бадемово брашно - 100 гр - 6.00 лв
  • млечен шоколад - 300 гр - 5.96 лв

Инструкции

  1. Разтопете млечния шоколад на водна баня и го оставете встрани да се охлажда.
  2. През това време разбийте яйцата с миксер, добавете бадемовото брашно и разбъркайте с шпатула.
  3. Накрая добавете на тънка струйка разтопения шоколад и обединете сместа.
  4. Изсипете сместа в ринг с диаметър 24 см, покрит с хартия за печене.
  5. Печете сладкиша на 170 градуса за 20-25 минути и след като го освободите от формата, го поръсете обилно с пудра захар.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

4 thoughts on “Безглутенов шоколадов кекс (шоколадово гато)”

  1. Здравейте, млечния шоклад можем ли да заменим с тахан?

    1. Здравейте, Емилия! Ще си признаем, че не сме опитвали рецептата с тахан и с любопитство ще очакваме да видим как се е получила. Единствената ни препоръка е да ползвате лешников, а не сусамов тахан, защото сусамовият има по-тежък и натрапчив вкус и подчертано ще доминира, което може да се окаже минус за десерта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *