fbpx

храната ще спаси света

Категорията „Храната ще спаси света“ е посветена на мисията на Фондация „Mate Kitchen“ да се бори с безразборното разхищение на хранителни продукти.

Да дадем възможност

Както подсказва името й, храната наистина може да спаси света. Но първо трябва да й дадем тази възможност, като първо спасим нея… от себе си. Защото ние сме тези, които я пращат в боклука.

Статистиката, колкото и да е скучна, сочи, че в момента всеки ден в света се изхвърля 1/3 от произведената храна. Това звучи изненадващо и нереално на фона на толкова много гладуващи хора, които всеки от нас среща в ежедневието си.

Платили сте, за да го изядете!

Затова тук ще намерите полезни съвети, препоръки и предложения за това как правилно да съхранявате и рационално да оползотворявате хранителните продукти. Всеки път, когато се насочите към коша с отпадъци с нещо, годно за консумация, си припомняйте, че сте платили за него. Платили сте, за да го изядете!

Ние ще ви помагаме с полезна информация за това кой продукт по какъв начин може да бъде „трансформиран“, така че да вземете максимума от него и в същото време да обогатите менюто си. Ще споделяме с вас добрите световни практики, свързани с неизхвърлянето на храна, както и идеи как те могат да бъдат адаптирани към нашите условия и възможности. Ще се учим заедно от знанието и опита на тези, за които “0 waste” (нулев отпадък) е всекидневна реалност, а не просто добро пожелание. Ще се учим и как да бъдем по-осъзнати и разумни потребители, които наистина проявяват грижа към това, което слагат на масата си.

По този начин искаме да ви помогнем да намалите количеството на изхвърляната храна в собственото си домакинство и да пестите пари. Защото има смисъл, за вас.

Вярваме, че каузата, която издигаме, ще ви накара да се замислите върху собственото си потребителско поведение. Дали да го промените? Изборът и решението винаги са ваши!

pluto
pluto
pluto
pluto
pluto