Лято е. И вие ли имате нужда от почивка някъде далеч от града?

В свят, в който оцеляването без стриктен график започва да изглежда все по-невъзможно през всички сезони, почивката е от критично значение колкото за физическото, толкова и за душевното ни благополучие.

Когато можем, си открадваме по няколко дни, за да се освежим, възстановим и презаредим. Когато не успяваме, си открадваме по няколко минути и утоляваме жаждата за хармония с нещо ободряващо и разхлаждащо в ръка. Какъв парадокс! Свикнали сме, че „естествено и природно“ са двете постоянни неизвестни в това уравнение. Затова и сме се отказали да ги търсим.

А всъщност най-много имаме нужда да си починем от изкуственото, което ни обгръща. Големият въпрос е как!

Естествено, от планината

Природата като съвършен първоизточник на ползи за здравето и тонуса е сътворила отговора много отдавна, но ние сме прекъснали общуването с нея. Затова от OLYMPUS ни припомнят, че е съвсем възможно и реалистично да внесем свежест в ежедневието (не само през лятото) с напълно естествена, без изкуствени добавки, разхлаждаща, тонизираща, полезна за цялото семейство, вкусна и приятна напитка. Истински студен чай, направен от… мурсалски чай!

Еликсир на здравето и дълголетието – така наричат мурсалския чай. Ползите от него са неизмерими и неизброими, но си струва да отбележим, че той съдържа десетки активни вещества, които са от ключово значение за правилното функциониране на вътрешните ни системи. Забавя стареенето, стимулира умствената и физическата активност, повишава имунитета, подпомага работата на черния дроб, който е филтърът на тялото. Действа детоксикиращо, противовъзпалително, тонизиращо. Дава енергия и има силен антиоксидантен ефект.

Ако има по-добро средство за разхлаждане и освежаване през лятото от водата, това е мурсалският чай, наричан още планински, пирински, алиботушки, триградски, шарпланински. У нас го имаме в изобилие, но той расте и в Гърция, Албания и Северна Македония.

Въздух, земя, вода, огън – чай

Всяко стръкче в мурсалския чай OLYMPUS се бере на ръка по планинските била и се изсушава напълно натурално в контролирана среда в продължение на 7 дни. След това се потапя в гореща вода, за да й отдаде своите вкусове, аромати и безценни вещества и да я обагри в нежно жълто. Няма по-естествен процес от този! Знаем как работи, защото правим абсолютно същото вкъщи, когато с обич и грижа приготвяме топъл чай за себе си и за любимите си хора.

Мурсалският чай е билка, която не търпи подслаждане със захар. Затова в чая на Olympus има сок от зрели под гръцкото слънце плодове. Той се прибавя непосредствено преди пастьоризирането и дава цвят, вкус и сладост на напитката, както и допълнителна доза витамини, минерали и антиоксиданти. Те усилват още и без това изявеното антиоксидантно действие на мурсалския чай, така че да се чувстваме не само по-свежи, но и здрави, активни, изпълнени с енергия и оптимизъм.

Така планината и равнината се сливат, за да ни дадат здравословна свежест от природата в 4 различни вкуса – праскова, арония, лимон и мента, подходящи за цялото семейство и за всеки момент от деня. А защо не и за всеки сезон!

Свежест без компромис

Мурсалският чай OLYMPUS съдържа 100% натурални съставки.

  • Без консерванти!
  • Без изкуствени оцветители! Само естествения цвят на чистия плодов сок!
  • Без добавена захар! Не е и нужна, сладостта на чая идва от плодовия сок.
  • Без кофеин! Прочут със своето тонизиращо действие, планинският чай ни дава свежест и енергия.

Хармоничното съчетание на планински чай и натурален плодов сок предлага изкушаващо вкусово изживяване, в което „естествено и полезно“ вече не са неизвестни.

В ежедневие, което изисква от нас свръх гъвкавост и понякога непосилни компромиси за какво ли не, спокойно можем да си спестим този със здравето, да си вземем жадуваната почивка и да се насладим на лятото до последната освежаваща глътка.

* Създадено за Olympus