Ооо, да, отново е време за вълшебства! В края на декември, когато всичко е светлина, блясък и уют и очакванията са насочени към пълния с подаръци чувал на Добрия старец, е редно да го поканим на трапезата си и да му отдадем заслуженото и като вълшебник на вкуса. С него можем да създадем ефектно плато от мезета, което ще придаде коледен блясък на празничната маса и ще погали и окото, и небцето на всеки около нея. И за да бъдем в тон с посланието за споделеност, което Коледа носи, може да превърнем приготвянето на празничното плато в новата семейна коледна традиция. Така всеки вкъщи ще може да прояви своята творческа сила и да участва в създаването на истинско кулинарно произведение на изкуството.

Какво е нужно? Селекция от мезета, остър нож и чифт уверени ръце, които да ги нарежат на тънко. Сирена и различни видове крекери, маслини, няколко стръкчета пресни подправки, въображение и сръчни пръсти, за да подредят цялото това хаотично изобилие в красива картина. Формичките за коледни сладки също ще ви влязат в употреба, така че не бързайте да ги прибирате след голямото сладкотворене.

Ние, както винаги, сме тук с готова идея, която вие просто да претворите вкъщи. Само помнете – платото се реди на пълен стомах!

Звездата в празничния чувал с мезета на нашия Дядо Коледа са продуктите от

новата „Майсторлъшка серия“ на „Орехите“

луканка, суджук, бабек, старец и сушеник. Те се отличават с богат, неподражаем вкус благодарение на букета от ароматни подправки. Всички продукти са приготвени от 100% българско месо и нямат добавени изкуствени оцветители. Не съдържат ГМО, соя, глутен, глутамат и лактоза.

Новата „Майсторлъшка серия“ продължава традицията на „Орехите“ да предлага на потребителите продуктите, които предпочитат – само от подбрано месо, с традиционен български вкус, създаван от старите майстори.

Към тях на празничното плато добавихме и тънки резенчета гастро шпек „Орехите“ – да има от всичко.

Майсторлъшки мезета "Орехите"

Разбира се, ограничения в мезетата няма. Добавете от това, което вие и гостите ви обичате. Важното е да може да се хапва с ръка, за да не спират разговорите и смехът; да е разнообразно, за да бъдат доволни и най-капризните; да е изобилно, за да не ставате от масата.

Какво друго ли – само пожелания за здраве и берекет! И да ви е вкусно, разбира се!


* Създадено за „Белла България