Коледа чука на вратата и отново е време да се замислим с какъв подарък да изненадаме любимите си хора.

Всички имаме своите кулинарни страсти и странности във вкусовете. При някои те се ограничават до смесването на сладко със солено, докато при други необичайните предпочитания надхвърлят и най-смелите очаквания. Често, за да задоволим по-ексцентричните си желания в кухнята и да постигнем търсения резултат, се нуждаем от нещо повече от качествени продукти и въображение. Нуждаем се от нови кухненски джаджи със специално предназначение.

Ето защо кухненското оборудване и малките помощници, които се крият в шкафа, наред с тематичните готварски курсове или редките продукти, са съвършеният коледен подарък за кулинарния ентусиаст. Въпросите, които следват, са няколко:

  • Как да разберете от какво точно се нуждаят вашите близки, които обичат да готвят?
  • Как да избегнете вероятността да им подарите нещо, което вече имат?
  • Как да запазите елемента на изненадата, който е така важен на Коледа?

Тази година отговорът на подобни въпроси е малко по-лесен, защото наскоро предплатените карти GiftCard представиха специално коледно издание, посветено на любовта към семейството, дома и храната и придружено от игра с награди за подаряващите.

Подарявате подарък и играете за награда. А те също са кулинарни: 50 души от всички закупили GiftCard до 19 декември ще спечелят участие в онлайн клас по гурме баница с Лора и Стоян от „Бон Апети“, а 20 ще получат коледен кашон „Вкусът на дома“, който могат да изпратят на любим човек или да запазят за себе си.

Ако и вие имате кулинарен ентусиаст сред близките си и се чудите с какво да го зарадвате за Коледа, ви предлагаме няколко идеи. Ако познавате своя ентусиаст много добре, направо изберете най-подходящата от тях. Ако ли не, изпратете му GiftCard с коледен дизайн, сърдечни пожелания и този

списък от свежи идеи

от които сам да избере своя подарък и да го плати с картата, подарена от вас:

3 джаджи за кулинарни ентусиасти: електрическа кутия за пица, суши-базука, уред за повече бирена пяна

1. Електрическа кутия за печене на пица – за почитателите на пицата една такава кутия е вратата към истинска кулинарна вселена. Тънка, ароматна, перфектно изпечена и с хрупкави крайчета – съвършената пица е мисия възможна и вкъщи. Защото, нека си признаем, тайната на добрата пица, освен качеството на продуктите, е в печенето. 

2. Базука за суши – само който не е правил суши не знае каква техника и колко упражнения са нужни, за да приготвите перфектното стегнато руло, така че да можете да го нарежете на съвършени парчета и оризът да не се разпадне. С базуката става много лесно и бързо, а суши глезотийките са на една ръка разстояние.

3. Приставка за повече пяна за бира – единственото сигурно при бирата е, че трябва да бъде студена. Оттук насетне предпочитанията към нея са толкова, колкото са хората, които я пият. Както се оказва, има и такива, които я харесват с повече пяна. Ако животът ви е срещнал с такъв, има как да го накарате да се усмихва по-широко.

2 джаджи за кулинарни ентусиасти: уред за варене на яйца без черупки и сейф за хладилник

4. Уред за варене на яйца без черупките – за почитателите на пошираните яйца, които са изпробвали какви ли не трикове. От завиване в прозрачно фолио, през водовъртеж в касеролата до поширане в черпак… Но защо да е трудно, след като може да бъде лесно и има уред за това? Вместо да се притеснявате дали ще се забулят добре, или ще имате бъркани яйца в тенджера, си подгответе хрупкав бекон, аспержи в зехтин, пушена сьомга, маслини и разни други вкуснотии, с които да поднесете перфектно пошираните яйца.

5. Сейф за хладилник – за да пази човек храната от себе си или да пази своето кулинарно разточителство от другите? А може би е средство за защита от сръчните пръсти на лакомниците, които никога нямат търпение до момента на поднасянето! Факт е, че всички сме били неприятно изненадвани, когато произведенията ни се окажат подобаващо, но все пак преждевременно оценени. Ето начин да спрем набезите.

5 бонус идеи, от които всеки ще остане доволен на Коледа

Нека кажем, че те са за „традиционалистите“ в кухнята, които режат, мият, бършат, пържат, без да летят в далечния кулинарен космос. Те също имат нужда от някои малки удобства, с които ежедневието да бъде малко по-лесно и приятно.

3 джаджи за кулинарни ентусиасти: очила за рязане на лук, дъска за бързо размразяване на храна, четка за миене на съдове с дозатор

+1. Предпазни очила за рязане на лук – светът е пролял най-много сълзи, докато е рязал лук и не може да се справи с този проблем въпреки всички трикове, които прилага. Стига толкова, има очила, които не позволяват на дразнещите вещества от лука да стигнат до очите. Те все пак са, за да се усмихват, нали!

+2. Дъска за бързо размразяване на храни – купа с вода и сол, микровълновата фурна, размразяване от предишната вечер… Когато планирането не сработи, вадите дъската и просто започвате да режете.

+3. Четка за миене на съдове с дозатор за препарат – от нея най-облагодетелствани ще са мъжете, които рядко знаят колко точно препарат да сложат на гъбата и унищожават промишлени количества от него, докато „помагат в домакинството“. Едно натискане на копчето и не се налага да мислят повече.

+4. Саморазбъркваща се термо чаша – има ли нужда от обяснение. Всички знаем какво е, когато медът на чая остане на дъното или капучиното се окаже твърде силно и кофеиново в последните няколко глътки. Е, с тази чаша всяка глътка е перфектна.

+5. Камъни за уиски вместо лед – напитката остава студена, но не се разрежда. Какво по-хубаво от това!

2 джаджи за кулинарни ентусиасти: саморазбъркваща се чаша за кафе и камъни за охлаждане на течности i и снимка на 2 пластики на GiftCard

По-хубавото е, че всички тези джаджи са достъпни и на българския пазар. Изборът коя от тях да вземете е труден, затова най-сигурният вариант винаги си остава GiftCard – красива карта (на която можете да сложите и своя снимка), заредена със сумата, която сте предвидили за подарък. Така няма шанс да сбъркате и всички ще бъдат щастливи.

Тази Коледа подаръкът може да бъде не просто перфектен, а и наистина незабравим. Подаряващият също може да получи изненада – 1 от 70 награди. Може да играе за участие в онлайн мастърклас по баница с късмети и коледен кашон с традиционни български продукти, който да изпрати на свой близък където и да е в ЕС или просто да го сподели със семейството си у дома.

Да бъде Коледа!

* Създадено за GiftCard