5 са годишните времена в България – пролет, лято, есен, зима и грил сезонът. Последният е най-дълъг, цели 6 месеца – от април/май до края на октомври. Колкото топли дни има, всичките трябва да се използват целесъобразно. Навън, до огъня, с приятели, веселие и вкусна храна, далеч от досадното жужене на ежедневието.

Май е и, въпреки облаците навън, е крайно време да поставим официалния старт!

Ако другите сезони все намират начин да ни разделят, грил сезонът ни обединява. Той е щедър и към заклетите месоядци, и към вегетарианците; и към тези, които обичат да се пържат на слънце, и към другите, които все търсят сянката; подходящ е за всички възрасти и не познава пространствени ограничения. И дворът, и балконът, и градинката между блоковете му подхождат еднакво добре. Добрата новина е, че каквато и огнена идея да ви хрумне,

винаги можете да разчитате на BILLA

Там ще намерите всичко за перфектния грил, а до края на месец май можете да участвате в томбола за повече от 1000 апетитни награди.

От 18.05. до 31.05.2023 г. напазарувайте за минимум 10 лв., сложете в кошницата продукти Ариана, Maggi, Pepsi, Българска ферма (свежо месо) или Grill Party, регистрирайте кода от касовата бележка на billapromo.bg и веднага можете да спечелите една от атрактивните моментни награди.

В края на кампанията 14 късметлии от всички участвали ще спечелят грил Weber, за да могат винаги да дават най-доброто, на което са способни.  

Готови за грил приключения!

Всичко е по-вкусно, когато мине през огъня. Не само месото, но и зеленчуците, та дори и хлябът. Замесете обикновено тесто от брашно, сол, вода, мая и малко олио и след като втаса, оформете от него пърленки и ги метнете на скарата за по няколко минути от всяка страна. После само ги намажете с масло, поръсете с шарена сол и гледайте как изчезват за броени минути.  

Нахвърляйте люти чушлета на скарата и докато се запекат, пригответе набързо смес от настърган морков, чесън и копър, сол, захар оцет и олио. Няма нужда дори да ги белите, оставете дъха на огъня да овкуси допълнително тази толкова любима разядка.

Имаме и няколко много добри идеи за десерт, приготвен на грил, впрочем. Банан с шоколад и бонбони маршмелоус във фолио или пък сини сливи и малини, запечени във фолио и поднесени с ванилов сладолед. Защо не и плодови шишчета от ананас, ябълки, круши, нектарини, ягоди. Запечените ябълки, между другото, са невероятна гарнитура за печено свинско. Непременно трябва да опитате!

А най-хубавото на грил сезона е, че можете да споделите всяка усмихната секунда с компанията, защото готвенето е част от забавлението и ни обединява по неповторим начин.  

„Грилла е в Билла!“ Готови ли сте за летни грил приключения с близки и приятели?

* Създадено за BILLA