Крайно време е да изпълним въздуха с ухание на скара и да се пренесем, макар и духом, далеч от града. Шишчета с два вида месо, бекон и класически микс от зеленчуци са сред примамливите нови рецепти за тази седмица.

В нашите татарски шишчета определено има какво да се яде. Има свинско, има пилешко, има гъби, има бекон, има зеленчуци. Месцето се маринова предварително в смес от бяло вино, олио, соев сос, черен пипер и чубрица. Оставете го поне час в нея, а при възможност – една нощ. Така ще поеме по-добре вкусовете и ще остане още по-крехко.

Към тези шишчета, а и къмм всичко друго, приготгвено на скара, можете да предложите и свежа салата със сирене Фета, копър и прясна мента. Това е от онези рецепти, в които постигаме великолепен вкус с елементарни продукти. Няма нищо претенциозно в нея – просто краставица, сирене, червен лук, мента и копър. Именно това обаче я прави толкова различна и специална. Тя има гръцки привкус и ще изпрати сетивата ви на морския бряг.

Същия ефект ще постигнете и с прясната, домашно приготвена маслинова паста. Много хора смятат, че маслинова паста се прави само от маслини и зехтин. Би могло и така, но за да има по-богат вкус и плътна консистенция, ние добавихме сурово кашу, малко риган и чесън. След като я направите, я оставете да престои десетина минути, за да се смесят вкусовете и след това я предложете на масата. Никой няма да остане безразличен към нея.

Ако все още не сте на скара вълна…

но пък ви се ще нещо питателно и свежо в същото време, горещо ви препоръчваме нашата супа топчета с лимон. Готви се по-бързо и с ограничен набор от продукти, но за сметка на това е много интересна. Вкусът е различен от това, което сте свикнали да свързвате със супа топчета. Причината за това е, че бульонът е бистър, а всички продукти се влагат в самата кайма. Освен това застройката е само от яйце и ломонов сок. Има и още една тайна, но ще я разбере сами, когато започнете да готвите.

А за десерт, за закуска или за следобедна закуска имаме изкусителни двойно шоколадови мъфини. Дори да не сте кой знае какви почитатели на сладкото, със сигурност ще ги харесате. Всичко, което можем да ви кажем за тях, е, че са неустоими и се приготвят изключително лесно. Всъщност, това са може би най-вкусните домашни шоколадови мъфини, които сме опитвали. Стават леки и пухкави и имат наситен вкус на какао и шоколад. Ще ви разтопят и ще ви накарат да се усмихнете и в най-сърдития ден.