През последните 10 години неусетно се наложи идеята за вредните пържени храни. Така те се превърнаха в изкушението, което си позволяваме един път седмично и за което мечтаем през всичките останали 6 дни от седмицата. Пържени картофки, крокети, панирани пилешки хапки, чипс и какво ли още не. И както винаги става – забраненият плод е най-вкусен. Децата обожават пържени картофи, но истината е, че бързите храни са един от най-големите виновници за нарастващото затлъстяване сред децата.

Времената се менят…

Както вече сте се убедили, ние от Mate Kitchen обичаме да ни е вкусно, да се наслаждаваме на храната и да я споделяме. И, слава Богу, на пазара вече има уреди, които ни позволяват да похапваме любимите си храни, без да се налага да ги слагаме в графата „вредни“. Благодарение на напредъка на технологиите, компанията, известна с редица свои иновации, Philips, изобретява механизъм за готвене с горещ въздух, който замества на 80% горещата мазнина. За разлика от обикновените фритюрници, не е необходимо да използваме олио за пържене в уреда Philips Airfryer, за да приготвим вкусна храна.

Всъщност иновативният Airfryer изпържва храната чрез циркулиращ горещ въздух с процес, известен като технологията Rapid Air. А моделът Airfryer XXL има капацитет да приготви храна за цялото семейство с вместимост за цели 5 порции. Незаменимо! Ето защо именно Philips Airfryer XXL е голямата награда в ГОЛЯМАТА игра на Mate Kitchen. Регистрирайте се за участие тук и този уникален уред може да бъде Ваш!

Какво различава Philips Airfryer от всички останали класически фритюрници

Но да се върнем към темата – какво различава Philips Airfryer от всички останали класически фритюрници. Благодарение на технологията Rapid Air пържените картофи съдържат до 80% по-малко мазнини от пържени картофи, приготвени в обикновен фритюрник. Алелуя!

Когато приготвяме домашни пържени картофи, процентът на мазнина може да стигне дори 1,5%. На практика дори не ни е необходима мазнина, освен ако няма да готвим пресни продукти като свежо месо или зеленчуци, на които просто искаме да придадете лек вкус и хрупкава коричка. Освен това технологията ни позволява да овкусим предварително и самата мазнина с подправки и така ястието ни придобива чудни аромати. Всъщност този магичен уред работи не просто със слънчогледово олио, но и със зехтин и дори фъстъчено олио.

Огромен бонус е и значително намалената миризма на пържено в кухнята, което се дължи на факта, че готвим с нагорещен въздух, а не с нагорещена мазнина. А накрая просто измиваме леко на течащата вода или поставяме кошницата или тавата в съдомиялната – лесно, бързо, вкусно и супер удобно. Като споменахме кошница или тава е важно да отбележим, че с AirFryer може не само да пържим, но да изпичаме на скара, да запичаме месото или да изпечем мъфини.

И просто така готвенето се превръща в още по-приятна и здравословна дейност. Сутринта приготвяме сладички мъфини за закуска, после изпичаме цяло пиле със задушени зеленчуци за обяд, а на вечеря – любимите пържени картофи, които просто ухаят божествено. Е, така изглежда за нас перфектния уикенд, защото няма нищо по-хубаво от това #ДаСеднемНаЕднаМаса и да се наслаждаваме на хубавата храна и лошото време. Мммм…

* Статията е създадена за Philips.