Имам няколко килограма за сваляне! Чували сме да го изричат дори жени със съвършено, според собствените ни разбирания, тяло. Защото „няколко“ е силно променлива величина, а съвършенството е понятие, в което има много индивидуализъм.

Хранителен режим и спорт са перфектната комбинация за справяне с този проблем и резултатите традиционно не закъсняват. Влизаме обратно в „слабите“ дрехи, по-често се усмихваме на огледалото, отново се харесваме и се виждаме красиви. Сбъдната мечта!

Понякога обаче този романтичен период приключва твърде бързо. Опитът показва, че да свалим нежеланите килограми, е относително лесно и с предварително дефиниран времеви хоризонт. По-трудно е да ги задържим и да превърнем балансираното, здравословно и пълноценно хранене от временна битка в начин на живот. А не трябва да е така!

Ключовата дума е контрол

Самоконтрол също. Особено в периода на захранване след стриктните ограничения. Сега вече те не са толкова тежки, но все пак остават, а организмът се пренастройва и отслабването продължава, макар и с по-бавни темпове, до постигането на желаните резултати. Сладичкото осезаемо ни липсва и плодовете често не са в състояние да компенсират глада за него. Недостатъчното разнообразие също е ключов фактор, както и умората от непрекъснатото следене какво слагаме в чинията. Има моменти, в които просто ни се иска нещо бързо, лесно, засищащо и най-вече незатормозяващо мисълта.

Бързо обичайно върви в комбинация с вредно, но не е задължително да е така. Може да е и бързо, полезно, пълноценно, балансирано. Като чаша богат на ключови хранителни вещества шейк например. Удобна алтернатива, с която тялото получава всичко, от което се нуждае, чувството за глад е удовлетворено, режимът е стриктно спазен, а отслабването продължава. И стомахът и вкусовите рецептори се радват на нещо различно.

Ако обичайно не закусвате и първото хранене за деня ви създава най-много главоболия, това е повече от практично решение. Ако сте уморени в края на деня и дори не ви се яде, но режимът го налага – спасението отново е в чаша шейк. Вие избирате.  

Създадени от диетолози, разработени в Швеция…

… и вдъхновени от скандинавската диета. Заместващите хранене шейковете на Oriflame за контрол на теглото съдържат изцяло естествени растителни съставки и са подсладени със стевия. В тях няма изкуствени оцветители, аромати, консерванти, ГМО и глутен. Формулата е с натурални съставки, растителни протеини, диетични фибри, здравословни мазнини и 23 основни витаминa и минералa.

Заместващи хранене шейк за контрол на теглото от Oriflame

Протеините допринасят за растежа и поддържането на мускулната маса, а в комбинация със спорт могат да помогнат за намаляване на мазнините и реконструирането на тялото отвътре навън. Фибрите подпомагат храносмилането и са от особена важност както за здравето на стомашно-чревния тракт, така и за цялостното ни здраве. Витамините и минералите са в количества, които помагат да отговорим ефективно на ежедневните си нужди.

Смесен с прясно краве или соево* мляко, шейкът се превръща в здравословна, наситена на нутриенти напитка с ограничени калории, която може да замести цяло основно хранене. Разбира се, без да забравяме физическата активност, пълноценното и разнообразно меню и консумацията на достатъчно вода.

Голямото му предимство е, че с него е по-лесно да структурираме храненията, порциите и количеството на калориите, които приемаме за деня. Всеки, който поне веднъж е спазвал режим, знае колко е трудно е това измерване. А и е научно доказано, че заместителите на храна работят по-добре от диетите за отслабване, които сами си налагаме, поради по-дългосрочното придържане към храненето с намалени калории.

Винаги е добре, когато имаме избор

Със заместващите храненето шейкове за контрол на теглото на Oriflame изборите са много. Шоколад или ванилия като за начало – според настроението, личните предпочитания или моментното настроение. Това, което ги отличава, е, че имат деликатен вкус и аромат и са умерено сладки. С тях е по-лесно да стоите далеч от безбройните вредни сладки изкушения, които ви заобикалят.

Заместващи хранене шейк за контрол на теглото от Oriflame

За закуска, обяд или вечеря – в зависимост от конкретната ситуация. Благодарение на своя състав те засищат и успешно заменят цяло основно хранене. Дали, колко често и кое да бъде то – изборът е единствено и само ваш.

Вие решавате и колко хранения да заместите. Ако все още сте в активната част на диетата и сваляте килограми, можете да заместите две хранения, за да подпомогнете процеса на отслабване. Ако вече сте на фаза поддръжка, заместването на едно хранене ще допринесе за задържането и поддържането на здравословното тегло.

Поемете контрола!

* Важно е да се използва соево мляко, а не други растителни млека (бадемово, кокосово, оризово, овесено), тъй като шейкът, заместващ хранене, за контрол на теглото няма да отговаря на критериите за енергия и хранителен състав, за да бъде наречен заместител на хранене.