„BarMaster-ите ви показаха как се прави, сега е вашето време да покажете своите умения!“

Под това мото Кока-Кола ХБК България ще търси най-добрите домашни бармани в България. Mate Kitchen е специален партньор в състезанието HomeMasters, което стартира на 1 септември. Неговата цел е да вдъхнови всички, които имат желание да създават коктейли и да покажат своите умения, но все още не са имали тази възможност. Ето че моментът за тях настъпи!

В състезанието могат да се включат бармани любител и ентусиасти, които обичат не само да бъркат добре познати коктейли, но и да измислят свои рецепти. Единственото изискване е да бъдат пълнолетни.

Проектът се реализира под шапката на програмата BarMasters, която тази година се провежда за 4-ти път.

Състезанието за любители ще протече на два етапа

В първия етап – от 1-ви до 30-и септември – участниците трябва да заснемат как приготвят авторски коктейл в една от следните категории:

  • STARTER – коктейл с продукт на Schweppes. Може да е както алкохолен, така и безалкохолен
  • PRO – коктейл с алкохолен бранд от портфолиото на Coca Cola Hellenic (Whisky Naked Malt, Gentleman Jack, Vodka Finlandia, Rum Brugal, Gin Bulldog или Jägermeister MANIFEST)
  • MASTER – коктейл със закупена Mystery BOX, в която има предварително селектирани съставки.

Видеото с приготвянето на коктейла трябва да бъде качено в Instagram или Facebook профила на участника. Задължителните условия са две: профилът да е отключен и публикацията да е с хаштагове  #HomeMasters2022 и #CCHBC. След това каченото видео чрез линк трябва да бъде регистрирано във формата за участие в състезанието на адрес mybar.bg/homemasters.

Вторият етап в HomeMasters – гласуването – ще продължи от 4-и до 11-и октомври.

Всеки участник ще получи линк за гласуване, който сам да разпространи, а победителите ще бъдат избрани с изцяло потребителски гласове. Имената им ще бъде обявени на специална церемония.

Три категории · Един месец · Три бармански награди

Наградите за най-добрите домашни бармани

са повече от вдъхновяващи.

Победителят в категория STARTER ще получи луксозна книга с рецепти + подаръчен ваучер на стойност 300 лв. За категория PRO наградата е луксозна книга с рецепти + подаръчен ваучер на стойност 500 лв., а за MASTER – професионален бармански сет + подаръчен ваучер на стойност 1000 лв.

Mate Kitchen ще подари 4 броя кухненски парфюми и каса лимони + бутилка алкохол от участващите в програмата на BarMasters марки.

Междувременно, посетителите на финала на BarMasters също ще имат възможност да се включат в състезанието за домашни бармани. Кой знае – може пък това да ги вдъхнови да участват в някое от следващите издания на престижната надпревара за професионалисти.