„Прави коктейли, минавай етапи, трупай точки и се състезавай за 3 000 лв.” – това е слоганът, с който на 3 юни стартира HomeMasters 2024. Третото издание на предизвикателството за бармани любители ще продължи три месеца и идва с промяна в регламента.

Етапите ще бъдат два. Първият е добре познат от предишните издания на състезанието, но има промяна във втория. Този път задачата на участниците е по-сложна и те ще трябва да пресъздадат истински домашен бар и да подготвят коктейлно меню.

Димитър Петровски ви кани на Home Masters 2004

Гласуване ще има както след първия, така и след втория етап и участващите коктейли ще се оценяват паралелно от публиката и от жури. Целта, разбира се, е всеки от участниците да събере възможно най-много гласове за своя коктейл.

Етапите ще носят различен брой точки, които ще се трупат за финалното класиране – няма елиминации, а само трупане на точки. Ще има и междинно класиране, на което с награди ще се включи Schweppes.

По традиция Mate Kitchen е специален партньор на състезанието, което ще избере най-добрия домашен барман на България.

HomeMasters 2024: Eтап 1

В първия етап – от 3 юни до 30 юни – задачата на участниците е да приготвят авторски коктейл. Той задължително трябва да включва Schweppes (без значение от вида и разфасовката) и алкохол от участващите в състезанието – Naked Malt, Gentleman Jack, Finlandia, Brugal 1888, Bombay Sapphire, Jägermeister, Martini.

Видеото (или снимка) с приготвянето на коктейла трябва да бъде качено в Instagram или Facebook профила на участника. Задължителните условия са две: профилът да е публичен и публикацията да е с хаштагове #HomeMasters2024 и #CCHBC. След това каченото видео (или снимка) чрез линк трябва да бъде регистрирано във формата за участие в състезанието на адрес https://mybar.bg/homemasters.

Коктейлите на всички одобрени участници ще бъдат допуснати за гласуване от публиката и журито в периода 8 юли – 21 юли.

Всеки участник ще може да споделя участието си чрез социалните мрежи и във всички канали, които смята за подходящи. Целта е да събере възможно най-много гласове за своя коктейл в платформата на HomeMasters – на https://mybar.bg/homemasters.

Успоредно на гласуването от публиката ще се проведе гласуване от жури, което ще оценява участниците за креативност на рецептата и атрактивно представяне на коктейла и на участника пред камерата.

След като се съберат точките от журито и гласуването от публиката, ще бъде направено междинно класиране. Първите 10 участници, събрали най-много точки, ще получат бармански комплект с всичко необходимо за приготвянето на запомнящи се коктейли от Schweppes.

Етап 2 и излъчване на победителите

Етап 2 от HomeMasters 2024започва на 25 юли и ще продължи до 25 август. Този път участниците трябва да пресъздадат атмосферно, тематично и чрез коктейлно меню бар в домашна обстановка. Менюто с коктейли трябва да включва повече от един коктейл и в предложените напитки задължително трябва да бъдат използвани сезонни български продукти. Изискването за алкохолните продукти и безалкохолната съставка остава същото като от първия етап.

Коктейлите на всички одобрени участници ще бъдат допуснати за гласуване от публиката и журито в периода 30 август – 15 септември.

След края на гласуването точките, натрупани от двата етапа на състезанието, ще бъдат сумирани и ще бъде изготвено финалното класиране. Първите трима с най-голям брой точки се класират на първо, второ и трето място съответно.

Наградите са както следва:

1-во място
3 000 лв.

2-ро място:
2 000 лв.

3-то място:
1 000 лв.

Имената на най-добрите домашни бармани за 2024 година ще станат ясни на финала на BarMasters в края на септември.

Готови ли сте да се забъркате в нещо уникално!