„Ще взема от топлата витрина“ е израз, който употребяваме все по-често. По празници, за импровизирани събирания с приятели, но и за семейната вечеря в делничните дни, когато времето ни е претоварено с ангажименти и просто не смогваме да приготвим дори супа или някакво елементарно бързо ястие. Иска ни се да сложим на масата нещо топличко и сготвено, защото само на салата и мезета или скара повече от ден-два не става.

В такива моменти обичайно на преден план излиза въпросът от коя топла витрина да напазаруваме за вкъщи. Защото готова храна се предлага почти навсякъде, но критериите за качество в повечето случаи подлежат на сериозен коментар. А храненето не е и не трябва да е просто механично действие. И определено не трябва да е компромис!

Правилният избор е не просто нещо за ядене, а нещо апетитно. Нещо, което изглежда и ухае добре и събужда вкусовите ни рецептори още докато сме в магазина. Нещо, което се вписва в разбирането ни за „домашно“. Това значи само едно – храната да бъде приготвена с професионализъм, любов и уважение към продуктите и към тези, които ще я консумират.

Ключовата дума тук е доверие.

Шеф готвач, на когото можеш да имаш доверие

Мама и баба обикновено са хората, които се грижат в тенджерата да къкри нещо примамливо. Но ако те не са наблизо, винаги можете да разчитате на BILLA да ги замести.

Благодарение на професионалните съвети, препоръки и насоки на шеф Виктор Ангелов сега ястията от топлата витрина са още по-разнообразни и апетитни. От любимите български класики пълнени чушки, пържени кюфтенца, мусака и пиле с ориз до лазанята, качамака със спанак и моцарела и булгура със сушени домати. Както казва самият той, това не е просто готова храна. Това са ястия, които той приготвя за семейството си по същия безкомпромисен начин.

„Всичко, което предлагаме на топлата точка, е плод на дългогодишен анализ, постоянна комуникация с клиентите на нашите магазини, както и прецизен подбор на продукти и суровини, използвани в рецептите. Перфектното ястие е вкусно и приготвено именно с качествени съставки, прилежно подбрани и обединени в изпитана рецепта.

Нашата цел е ежедневно да предлагаме питателна, свежа и разнообразна храна за трапезата ни, съобразена както с традициите, така и с новите тенденции и сезоните“, подчертава шеф Ангелов, който лично е прегледал и дал препоръки за подобряване на ястията, част от топлата витрина на BILLA.

Топла витрина = разнообразие на масата

Освен всичко друго, топлата витрина има и още едно голямо предимство – осигурява разнообразие. Често се случва в едно семейство вкусовете да не съвпадат и дори да са диаметрално противоположни. Тогава, дори да разполагаме с цялото време на света, пак е трудно, енергоемко и времеемко да удовлетворим всички. Финансовата страна на въпроса също не е за подценяване, защото е невъзможно да приготвяме по една порция от няколко ястия ежедневно. В същото време не ни се иска да изхвърляме храна, в която сме вложили пари, време, любов и усилия.

Тук топлата витрина е не просто помощник, а спасение!

Татко иска месо на скара и картофи, мама предпочита „нещо по-леко“ и здравословно с по-малко калории, защото е на режим, за децата е добре да има готвено. Всички ще бъдат нахранени и доволни.

Ако чакаме гости, с разнообразни предпочитания, особено в делничните вечери, тук можем да удовлетворим всички. Можем да зарадваме и себе си включително с глезотийки, които обичайно не приготвяме у дома.

Разбира се, това съвсем не означава да спрем да готвим. Просто ни дава възможност да го правим, когато разполагаме с достатъчно време, така че да вложим цялата си любов и желание да направим любимите си хора щастливи и доволни.  

Очаквайте още!

Голяма част от ястията на топлата витрина на BILLA са от традиционната българска кухня, което е обусловено и от търсенето. Познатият вкус е сигурният вкус, а когато разчитаме на топлата витрина за обяда или вечерята на семейството ни, експериментите са изключени.

„Традициите са това, което ни прави различни, уникални и горди. Аз свързвам всяко ястие със спомени от детството си. Неустоимият аромат на запечени пълнени чушки, къкрещите с часове сармички, пържените кюфтенца на баба… мога да изброявам до безкрай. Това е нашият вкус, това са нашите рецепти, това сме ние“, казва шеф Ангелов.

В същото време експериментите, новото и различното от чужди и непознати кухни ни привлича. Едновременно с това ни и плаши заради риска от (понякога скъп) провал. Ето защо той си е поставил амбициозната задача в бъдеще да запознае клиентите на търговската верига и с класически ястия от необятната световна кухня, както и с по-екзотични вкусове.  


* Създадено за BILLA