С много продукти може да готви всеки, но, стане ли въпрос за икономични рецепти, много хора удрят на камък. Как да направиш нещо апетитно само с 3 или 5 продукта например? Минимализмът не е ли равнозначен на безвкусица?

Не, даже изобщо! Да се върнем не много години назад, когато нямахме този разглезващ достъп до всевъзможни продукти и съставки. Пак се хранехме добре, беше ни вкусно и искахме допълнително. И днес продължаваме да ценим точно тези ежедневни, лесни, бързи, простички ястия.

Как се получават? С чувствително небце и усет за подходящото съчетаване на продуктите – чиста химия. Ако тя не е вашата сила, имаме за вас

3 икономични рецепти, които се приготвят със само 3 продукта

Пържени сухи чушки с яйца и кубчета сирене в тиган
Запечени хапки със сирене, бекон и сини сливи в продълговата тавичка, снимани отстрани
Пълнени чушки с шунка и кашкавалмвърху кухненска дъска

Пълнени чушки с шунка и кашкавал

Приятно хрупкави, сочни, ароматни – няма как да има по-добро топло предястие. Или пък основно, ако искате лек обяд или вечеря. И няма човек, който да им устои. Бихте могли да напълните със същата плънка и по-големи люти чушки. Ще се получи разкошно пикантно предястие, което върви чудесно със студена бира.

Може да изпълните рецептата точно, като добавите в плънката магданоз и черен пипер, а може и да ги пропуснете. Кашкавалът и шунката дават достатъчно вкус.

Хапки от сирене, бекон и сини сливи

Това е семпла рецепта, с която човек да се поглези след изморителния ден. Навивате си десетина рулца, сипвате си чаша вино и се отпускате на дивана. Може да ги предложите и на гости, ако искате да ги впечатлите с нещо ефектно и изненадващо, но на достъпна цена. Ние ги харесваме заради комбинацията от сладко и солено, обогатена от вкуса на запечен бекон.

Продуктите за тези хапки от сирене са повече от елементарни и са само 3 – бекон, сушени сини сливи и най-обикновено саламурено сирене. Вземете си по-мазно, за да не се троши и да се отпусне по време на печенето. А ако досега не сте пробвали комбинацията от сирене и сушени сливи, ще останете очаровани.

Истински разкош за небцето!

Пържени сухи чушки с яйца по селски

Тези пържени чушки с яйца ни плениха първо заради аромата, който се разнася из кухнята, когато попарите чушките. После дойде и вкусната комбинация с яйца. Те обаче не трябва да са разбити старателно, а само обърнати два-три пъти, колкото жълтъкът да се пукне и да смеси с белтъка. Трябва да останат цели парчета жълтък и белтък. Ако измежду чушките се случи да има и някоя люта, ще ви се насълзят очите от удоволствие. Това е от онези ястия, които не само засищат глада, но хранят душата.

Надяваме се да сме ви вдъхновили.

Приятно готвене и добър апетит!