Пчелният мед е повече от просто храна. Той е златната капчица, която събира в себе си необятната жизнена сила и изобилието на природата.

Хармония, баланс, удоволствие за сетивата, източник на вътрешна и външна красота, вдъхновение… С много думи можем да го опишем. Медът внася изящество и поезия в ежедневието ни и издига всичко, до което се докосне, на по-високо не само кулинарно, но и естетично ниво.

Сам по себе си той е съвършенство и затова и не се опитваме да го променяме. Възприемаме го като най-доброто, което пчелите и цветята могат да ни дадат и дори не смеем да искаме повече. А повече има и се нарича Bee My Bloom – мед пропит с аромата на току-що откъснати цветя.

Истинска магия!

Био мед Bee My Bloom в колаж с шушулка ванилия и снимка на акациево дърво

Био мед, цветя, подправки и… любов

Всеки буркан Bee My Bloom е преди всичко любов. Аферата на създателката му Теодора Гергова с пчелите започва през 2017 г., когато случайно попада на готварска книга от 1907 г. В нея е описано как на пълнолуние чист, прясно изваден акациев мед се смесва с равни количества свеж розов цвят и се оставя да престои в продължение на три лунни цикъла (84 дни). Разбърква се и се нарича всеки ден. Резултатът се оказва истинско вълшебство – несравним аромат и балансиран вкус. Самата Теодора Гергова го определя като сладост с вкус на роза.

Следват успешни опити с бъз, лавандула и виолетка. А най-новото попълнение в колекцията на Bee My Bloom е мед с пушек и розов пипер. С него няма да намажете гофрети, защото е създаден да се консумира със сирене и месо.

Bee My Bloom Smoked Honey се приготвя в продължение на 90 дни. Акациевият мед се поставя в опушена каца заедно с чипс от силно препечен дъб, розов пипер и зърна уханен кардамон. Свещенодействията след това остават тайна, но вкусът и ароматът на получения мед трудно могат да се опишат с думи. И наистина се разгръщат най-добре в компанията на сирене и месо.

Bee My Bloom се предлага в три серии

Ексклузивната серия Glamour e с ръчно изработена дъбова капачка, а тежкият буркан е с дизайн на парфюм. Предлага се с вкус и аромат на роза дамасцена, бъз, лавандула, сладка виолетка и пушек с розов пипер.

Био мед Bee My Bloom: Glamour Honey & BLoom

Всяка част от буркана може да бъде използвана повторно, което го превръща в съвършения подарък с послание да ценим и да бъдем отговорни към даровете, които природата така щедро ни предоставя.

Лъжичка сладост с линията Black line – за ароматния билков чай, за палачинките през уикенда, за събуждащите сетивата коктейли. Вкусът на чистия акациев мед, обогатен с билки, цветя и свежи подправки ще ви извади от еднообразното ежедневие и ще ви пренесе на тучни летни ливади, огрени от галещи слънчеви лъчи.

Taste Mе е кутия с 5 малки бурканчета мед с различен вкусроза, бъз, лавандула, сладка виолетка и пушек с розов пипер. Можете да (си) подарите сладка изненада с всяко от тях или да направите своя собствена селекция.

Bee My Bloom се произвежда изцяло ръчно и тъй като за създаването му се ползва само първият изваден акациев мед за годината, количествата са съвсем лимитирани.

„Идеята ни е да търсим най-доброто качество пред количеството. Искаме да предложим на клиента неповторимо изживяване за сетивата, съчетавайки вкуса и качеството на всички съставки“, подчертава създателката му и добавя, че нейният мед носи поезията на миналото и почит към щедростта на природа.


* Създадено за Bee My Bloom