Това е една от най-популярните и често използвани подправки. Но освен че добавя към ястието приятен вкус, той е уникална суперхрана.

Препятства образуването и развитието на раковите клетки. Източник е на пиперин, който предотвратява развитието на рак на гърдата. Както и на витамини С и А, флавоноиди, каротини и други антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали. Пази ни от рак на кожата, дебелото черво и стомаха.

Подобрява храносмилането. Пиперинът стимулира вкусовите рецептори и провокира отделянето на стомашен сок, необходим за преработването на храната.

Помага ни да отслабнем. Подпомага разтварянето на натрупаните мастни клетки. Задължително го включете в рецептата, ако гоните тънка талия като резултат.

Действа добре при проблем със стомаха и жлъчката. Има антимикробни свойства, което го прави добро природно лекарство срещу образуването на газове.

Чисти кожата. Помага на организма да се освободи от токсините. Кожата става по-здрава и чиста. Има антибактериални и противовъзпалителни сили.

Идеален е при простуда! Облекчава и лекува симптомите. Особено, ако го добавите към топлата супа.

Прави ни по-щастливи. Понижава чувството за тревога. И е отличен природен антидепресант.