Всички ценим вкусната, домашно приготвена храна – топли и ароматни пълнени чушки, сочни кюфтенца с доматен сос, съвършено гладък крем карамел без нито една шупличка в него… Възможността да им се наслаждаваме всеки ден обаче клони към нула за много от нас. Дали заради липсата на сръчност и готварски умения, които все пак подлежат на култивиране, или по-често заради липсата на време… Тази негова неумолимост непрекъснато ни принуждава да пестим и да крадем безценни минути от всяка възможна дейност. Готвенето е сред първите в списъка. Да направим нещо набързо, нещо леко, нещо, което не изисква да стоим дълго край печката. Да вземем нещо от топлата витрина, някаква салата, полуфабрикати, полувкусни неща… И така вечер след вечер компромисите се трупат един след друг. Първо, с качеството на храната, която консумираме. После, с желанието ни за разнообразно меню. С времето, което прекарваме вкъщи и заниманията, в които сме ангажирани заедно, като семейство – приготвянето на храната, която ще сложим на масата несъмнено ни сближава. Да не забравяме и уюта, който топлината и уханието от фурната създават и превръщат всяко жилище в дом.  

Компромис, който няма нужда да правите

Не се налага да правите толкова отстъпки, след като можете да отметнете всичките си ангажименти за деня и да поднесете на семейството си току-що приготвена кавърма, например. Докато тя се е готвила, вие сте успели да си вземете душ, да свалите напрежението от „външния свят“ и да се настроите на вълна „вкъщи, заедно, спокойствие, вечеря, чаша вино“. Няма начин, ще кажете скептично. Има начин! Нарича се Tefal Cook4me+ и с него кавърмата е готова точно за половин час, без да се налага да стоите над нея с бъркалка в ръка. А 30 минути са предостатъчни за дълъг душ.

Този мултикукър е интелигентен – има дигитално меню с вградени рецепти за разнообразни ястия и ви води стъпка по стъпка в приготвянето на храната, което значи, че можете спокойно и с чиста съвест да оставите гладното домочадие да се погрижи за нарязването на продуктите и поставянето им в уреда, а вие да си вземете дори вана.

Изпробвахме го – безотказен е. Ястията са точно такива, каквато искате да бъдат – пресни, домашни, топли, вкусни, добре приготвени, направени с качествени продукти, които вие самите сте избрали. Имате всичко, на което държите, и не правите компромис. О, и верен приятел, който ще ви спаси, когато ви изненадат неочаквани гости. За времето, за което обичайно ще нарежете мезета и ще ги сложите на масата, вашият мултикукър ще спретне чудесна топла вечеря за 6 души. Това значи, че вие ще можете да си поговорите и да се посмеете на по питие. 

Спестено време под налягане  

Как може ястие, което обичайно се прави за час и половина, та дори и повече, да бъде готово за сервиране за половин час, при това без да го обгрижвате през няколко минути?

Tefal Cook4me+ знае тайната – той готви под налягане. Това пести неимоверно много от така ценното ви време, като същевременно запазва хранителните вещества на продуктите, без да ги разрушава или разгражда. Всичко става в един съд, в което често е тайната на вълшебните домашни гозби. Продуктите са заедно и попиват взаимно от вкусовете и ароматите си, за да ви дадат съвършената хапка. А уредът поддържа и храната топла докато дойде време да я поднесете.

Но Tefal Cook4me+ не е просто мултикукър. Аксесоарите, които се предлагат към него го превръщат в мултифункционален домашен помощник, с който можете да правите на практика всичко. Благодарение на запичащия капак можете да печете, пържите и гриловате с горещ въздух. Така е хем вкусно, хем здравословно, защото се готви с по-малко мазнина. Пилето с картофи и бира става великолепно, да не говорим за мусаката, сочните пържоли и любимите кюфтенца.

Опитахме и кекс във формата за печива – надигна се и стана пухкав и лек. Крем карамелът е… чудо. За него ползвахме 6-те стъклени бурканчета, в които могат да се приготвят фини десерти или пък по-нестандартни предястия.

Огромно удобство се оказа капакът за съхранение. Ако остане неизядена храна, просто я покривате и прибирате в хладилника в съда, в който е сготвена. Без прехвърляне и без допълнително миене. И като стана въпрос за миене, съдовете и приставките на уреда могат да се мият в съдомиялна машина.  

Нещо важно за всички, които се страхуват да работят с уреди под налягане. Tefal Cook4me+ изпуска парата автоматично, за да ви гарантира спокойствие и безопасност. От вас не се изисква друго, освен да си починете, докато той се грижи за всичко. 

Защо да избера Tefal Cook4me+

Разумният избор винаги е значел само едно – да вземеш това, което ти дава повече. А Tefal Cook4me+ определено дава повече. Освен че е единственият на пазара интелигентен мултикукър под налягане с автоматично изпускане на парата, с него се работи изключително лесно. Вадите го от кутията, слагате кабела за електричеството и можете да готвите веднага. Дигиталното му меню разполага със 150 вградени рецепти за предястия, основни ястия и десерти на български език. Интуитивният екран ви води стъпка по стъпка през приготвянето на всяко ястие – от списъка с необходимите продукти до пожеланието за добър апетит. Така не се налага да проверявате дали мазнината е достигнала необходимата температура, защото той сам ще ви каже.

Благодарение на менюто „Съставки“ можете да готвите отделни съставки (месо, риба, зеленчуци, плодове и зърнени храни) и да сте спокойни, че ще бъдат съвършено направени. Само избирате съставката и количеството и уредът показва колко вода да добавите и колко време следва да се готви.Като например предизвикателството за почти всяко домакиня – ориз. Бъдете сигурни, че няма да стане на камъчета, става пухкав и се рони зрънце по зрънце.

След като ястието е готов, уредът няма да ви позволи да го отворите и ако не е отчел необходимото време, след което това ще бъде напълно безопасно за вас. И има само един навигационен бутон, с който управлявате дигиталното меню – завъртате, натискате и готово. Това го прави идеално решение за всички, които обичат домашната храна, но не са особено на „Ти“ с готвенето. Вечно гладните и претенциозни тийнейджъри също ще го оценят. Родителите им също, защото няма да сварват кухнята в пълен безпорядък след поредните кулинарни експерименти на детето.

Cook4me by Tefal за iOS & Android

Ако държите на разнообразието, в специалното мобилно приложение

Cook4me by Tefal (за iOS & Android)

ви очакват още 100 допълнителни рецепти на български език. Така няма да се чудите какво да сготвите за вечеря – вкусните идеи са на върха на пръстите ви.

А ако и те не са ви достатъчни, Tefal Cook4me+ разполага и с ръчен режим за „класическо готвене“. Той поддържа три режима на готвене:

  • Бавно готвене (готвене на слаб огън) – 75 градуса;
  • Къкрене – 90 градуса;
  • Запечатване (пържене до златисто) – 160 градуса.

Така можете да се наслаждавате на любимите си ястия, но сготвени със значително по-малко усилия и осезаемо по-кратко време.

Може да ползвате приложението и за да си направите списък за пазаруване или просто да изброите наличните съставки в хладилника, и да получите идеи за рецепти.

Защо го избрахме ние? Защото винаги е хубаво, когато има кой да мисли за всичко вместо нас.

* Статията е създадена за Tefal.