Хората с творчески професии знаят много добре, че вдъхновението и гениалните идеи връхлитат внезапно, без предварително планиране. Трябва да хванеш нишката на мига. Да я нахвърляш с няколко думи или изречения. Да я скицираш, да й придадеш облик, за да може след това спокойно да я развиеш. Готвещите хора с творчески професии са свикнали, че това често се случва, докато се въртят в кухнята. Над печката или плота, заети с механични дейности като миене, белене, рязане и т.н., съзнанието се освобождава от неспирно препускащите в различни посоки мисли и си почива. Това пък е благодатна почва за нови и интересни хрумки. Те, разбира се, никога няма да се появят, ако стоим вторачени пред монитора в капана на четирите офисни стени.

Затова, ако усетите, че блокирате и не можете да измислите нищо дори по елементарен творчески и не само казус, отворете Mate Kitchen, изберете си примамлива рецепта и препашете кухненската престилка. Вдъхновението бързо ще се върне. Само помнете да имате подръка не само готварското оборудване, но и подходящото устройство, което да включите веднага щом мислите се подредят в правилната посока.

Гъвкавост и баланс – Yoga

Хибридният начин на живот бързо премина от фазата на екзотичното към утвърждаваща се норма. Ефективността най-сетне се издига над традиционното схващане за труд и работно място, което ни дава възможност да сме пълноценни във всички сфери на живота си. Иначе казано, да поднесем топла супа на семейството, докато по същото време някъде по-натам по мрежата проектът, по който сме работили готвейки същата тази супа, получава одобрение.

Lenovo лаптоп Yoga 9i

Ако холната маса, кухненският плот и леглото са съвременният офис, той има нужда от подходящото техническо обезпечение, така че да можем да грабнем добрите идеи на мига.  

Най-новото поколение лаптопи Yoga на Lenovo – Pro и Slim – са правилното решение. Те са създадени за модерния тип потребители, които държат да могат да работят, да се забавляват и да си почиват според собствените си изисквания. Гъвкавостта изисква… гъвкавост!

Както и досега, тези технологични йоги осигуряват впечатляваща производителност и мобилност. Благодарение на елегантния им и преносим дизайн за тях винаги се намира на място на кухненския плот, наред с всички готварски джаджи. Достатъчно мощни са, за да не са непременно позиционирани близо до контакта.

На тях може да се разчита да реагират мигновено, когато се налага да изключим котлона за няколко минути, за да придадем материална форма на вдъхновението или да се присъединим към важен конферентен разговор.

Lenovo лаптоп Yoga Slim 7

И някои специални екстри

Готвенето и цапането вървят ръка за ръка, но следите от пръсти по клавиатурата вече не са проблем. Усъвършенстваната клавиатура на Yoga е с 1,5 мм клавиши с капачка за комфорт и ефективност, по-бърза реакция при натискане и специално покритие против омазняване. Освен че осигурява по-гладко докосване, то минимизира пръстовите отпечатъци и петната. За работа в кухнята това е повече от удобство!

Ако се чудите с кои рецепти творческият процес е най-ефективен, нашият опит показва, че това са салатите с повече продукти или ястията, в които имате да извършвате няколко различни операции. Дайте възможност на ума да си почине, за да ви се отплати двойно. Нали помните – ключовата дума е гъвкавост.

Приятно Yoga готвене!  

* Създадено за Lenovo