Последните две години предефинираха понятието хибриден начин на живот. За много от нас голямото затваряне вкъщи превърна дома в ексклузивна територия на живота – най-личния, семейния, служебния, социалния. Всичко на едно място, паралелно, с еднакво темпо и натоварване.

Вместо оставането у дома наистина да ни спести време и усилия и да облекчи ежедневието, то постави пред нас нови, още по-високи изисквания за скорост, производителност, удовлетворяване на „потребителските“ нужди. Служебните ангажименти трябва да са отметнати, домакинските задължения и грижите за децата – също. Офисът, под формата на преносим компютър, надмина всичките ни представи за мобилност и бюрото доста често се оказва върху кухненския плот. А секундата е по-ценна от всякога. Нямаме време да чакаме компютъра „да дойде на себе си“, защото ние вече не сме на себе си. Очакванията към него също еволюираха драстично.

Лаптопът трябва да е лек, гъвкав, с издръжлива батерия, да може да работи при всякакви условия и по възможност в различни режими. Да е истински йога. Мултитаскингът трябва да тече със светкавична скорост, за да може в края на деня всички да са доволни и щастливи и, освен всичко друго, на масата да има топла домашна храна. А мама да се усмихва вътрешно заела поза лотос, въпреки че време за йога не й е останало.

млада жена работеща у дома на лаптоп Yoga Slim 7 Pro Gen 6

Дзен решението традиционно идва от Lenovo

и новата серия супер тънки и леки лаптопи Yoga Slim, вдъхновена именно от хибридния начин на живот. За да могат хората „да се отпуснат и да правят нещата по своя начин“. Тя се задвижва от Lenovo X Power2, нов набор от функции, свързани с по-добра производителност. Впечатляващите Lenovo PureSight дисплеи пък задават нов стандарт от първокласни функции за по-реалистично визуално изживяване, сертифицирано за Eyesafe. Зад линията Yoga Slim стои и Lenovo A.I. Engine + – мощен инструмент, задвижван от изкуствен интелект, който може да предвиди нуждите ви от захранване или батерия. Това значи една тревога по-малко.

Колко пъти си казвате: „Ще сложа да готвя и през това време ще свърша малко работа“ и с едната ръка творите на екрана, а с другата – на котлона? Lenovo Yoga Slim предлага няколко решения,

за да не се превръща всяка дребна спънка в огромен проблем.

Сертифицираният с нулеви въглеродни емисии лаптоп Yoga Slim 9i (14”, 7) е идеален за  хората, активно загрижени за околната среда. Обвит в 3D стъкло, дизайнът на комфортния ръб и на тънкото 14,9 мм шаси се отличава със заоблени, гладки контури за по-удобна работа и изживяване.

Той има 14-инчов 16:10 до 4K OLED PureSight сензорен дисплей, допълнен със Sound by Bowers & Wilkins. Визуалното изживяване PureSight на Lenovo на опционалния 4K OLED екран осигурява съвършени детайли, яснота и наситени реалистични цветове. Четирите високоговорителя Bowers & Wilkins на Yoga Slim 9i вдъхват живот на звука и без затруднение ще заглушат понякога дразнещия шум от аспиратора. Yoga Slim 9i включва и процесори Intel Core от 12-о поколение.

Ако освен със създаването на вкусна храна за любимите си хора, сте професионално ангажирани със създаването на цифрово съдържание, Yoga Slim 7i Pro X (14”, 7) и Yoga Slim 7 Pro X (14”, 7) ще ви свършат страхотна работа. Особено когато решите да творите в двете паралелни реалности. Те разполагат с процесори от следващо поколение, от 32 GB LPDDR5 RAM до NVIDIA GeForce RTX 3050, графична карта на NVIDIA Studio и X Power на Lenovo. Системата за конфигурация X Power на Lenovo предлага специфична настройка за различни сценарии на използване. Допълнителен плюс е, че тежат по-малко от 1,6 кг, за да ги местите където и когато пожелаете.

Най-голямата беля, която може да се случи, докато готвите, е

да се заплеснете в нещо интересно на екрана и да изпуснете ястието

Признаваме си, ние го правим най-често с печивата. Този кракът миг, наречен „чакай само да видя нещо“, винаги създава комични ситуации. Не искаме да ви плашим, но решите ли да готвите и да хвърляте по едно око на Yoga Slim 7i Pro X (14”, 7) и Yoga Slim 7 Pro X (14”, 7) , напълно ще забравите това във фурната. Имайте едно наум!

И за финал – Yoga Slim 7i Carbon (13”, 7) предлага невероятна мобилна производителност. Тежи по-малко от 1 кг, а шасито му е изключително тънко и здраво, защото е направено от магнезиева сплав от авиационен клас, подсилена с многослойни въглеродни влакна.

* Статията е създадена за Lenovo.