В масовата представа Свети Валентин е сърца, балони, вечеря на свещи, бонбони, подаръци, вино, целувки, още свещи… Въображението и възможностите на всеки ще го доведат до най-точния начин да покаже, че обича. Ние можем да помогнем с вкусната част от празничния реквизит, за да бъде изживяването наистина всеобхватно и наситено.

Но! Когато говорим за храна на такъв празник, е по-логично да се водим от принципа, че малкото е много. Все пак енергията в деня на влюбените не бива да се похабява в храносмилане, а в други, по-приятни и чувствени занимания. Затова ви предлагаме няколко сладки идеи, с които да покажете чувствата си красиво, с внимание и все пак премерено, за да имате сили за продължението след десерта.

Ако все пак държите на романтичната вечеря за Свети Валентин, в седмичното ни меню сме подготвили специално празнично предложение, така че да оставите половинката си наистина без дъх. Но сега да се върнем на десертите.

Крем маскарпоне с ягоди, поднесен с чаша кафе

Крем маскарпоне с ягоди по италианска рецепта

Като всяко италианско изкушение, за неговото приготвяне има една малка, но важна подробност. Трябват ви съвършено пресни яйца от проверен източник. Защо? Защото те не минават през термична обработка.

Италия, любов, маскарпоне и най-чувственият плод – ето това се казва любовно обяснение. Фин десерт, който се приготвя относително лесно и с внимание към детайла. Яйцата трябва да са пресни, маскарпонето – качествено, а ягодите – идеално подсушени. Ако обичате истински, това не би трябвало да е затруднение.

Свети Валентин е синоним на шоколад

Брауни с лешници

Само едно парченце, колкото да възпламени окончателно страстта, защото шоколадът и Свети Валентин са взривоопасна комбинация. Насладата с това великолепно лепкаво и наситено шоколадово брауни идва не от количеството, а от качеството. Затова го нарежете на малки квадрати и се насладете на всяка сладка хапка.

Парчета сладкиш брауни с лешници
Домашни шоколадови трюфели
Бадемов тарт с шоколад, в чиния и течен шоколад на заден фон, снимано отстрани
Чийзкейк с кафе, шоколад и тиква, поднесени с орехи, кафе и тиква, снимани отстрани

Шоколадови трюфели

Дамите в екипа ни бяха особено щастливи, когато нашият майстор-готвач Георги Николов направи тези домашни шоколадови трюфели. Всички бяха единодушни, че са феноменални. Мъжете ги оцениха с онова специфично мънкащо мълчание. Това значи само едно – те са унисекс обяснение в любов.

Бадемов тарт с шоколад

Едно малко парче ще остави всеки безмълвен, но след като ни е нужна наслада само за двама, може да преизчислите продуктите и да направите тарта в две отделни малки формички. А може и една по-голяма, но да го поднесете с две вилички. Яде се бавно, защото е сладък и плътен. Насладете му се, защото всяко преживяване, различно от насладата, си е чисто похабяване на десерта.

Чийзкейк с кафе, шоколад и тиква

Който твърди, че с тиква не може да се направи любовно обяснение, не е опитвал от нашия чийзкейк. Огненият му цвят загатва за ефекта, който произвежда. Той е милувка не само за небцето, но и за сърцето и си струва цялото приготовление.

Затова не се пестете, особено в любовта, и не чакайте поводи, за да я показвате. Малките ежедневни жестове, често и под формата на нещо вкусно, но не само, са чудесата, от които всички имаме нужда.

Да ви е сладко и сгушено!

А всички, които не празнуват любовта, а виното или пък въобще не им е до празник, могат да си харесат нещо вкусно от нашата богата колекция с изпробвани рецепти.

Ние ще си налеем чаша червено вино и за ваше здраве и ще замезим с лесковачка мукалица. Наздраве!