51 души са се устремили към титлата „Най-добрият домашен барман“ на България. Гласуването в конкурса, организиран от Кока-Кола ХБК България и Mate Kitchen продължава до 13 октомври на сайта на състезанието – mybar.bg/homemasters.

24 са участниците в категория STARTER, в която трябваше да се приготви коктейл с продукт на Schweppes.

20 души мерят сили в категория PRO с коктейли, приготвени с алкохолен бранд от портфолиото на Coca Cola Hellenic (Whisky Naked Malt, Gentleman Jack, Vodka Finlandia, Rum Brugal, Gin Bulldog или Jägermeister MANIFEST)

Само 7 са се осмелили да се пробват в категория MASTER и да приготвят коктейл със закупена Mystery BOX, в която има предварително селектирани съставки.

Техните коктейли са публикувани на сайта на HomeMasters и публиката може да гласува за тях. Всеки кандидат за най-добър домашен барман има възможност да споделя участието си чрез социалните мрежи, както и във всички канали, които прецени за подходящи. Целта е да събере възможно най-много гласове за своя коктейл.

Всеки, който реши да гласува, разполага с 3 гласа, като сам решава как да ги разпредели. Може да ги даде само за един участник или да подкрепи двама или трима, които смята за най-добри, без значение в коя категория се състезават.

Наградите за най-добрите домашни бармани

са повече от вдъхновяващи.

Победителят в категория STARTER ще получи луксозна книга с рецепти + подаръчен ваучер на стойност 300 лв. За категория PRO наградата е луксозна книга с рецепти + подаръчен ваучер на стойност 500 лв. За MASTER – професионален бармански сет + подаръчен ваучер на стойност 1000 лв.

Гласуването обаче няма да спре, след като имената на победителите станат ясни.

От 14 до 17 октомври ще продължи гласуването за наградите на Mate Kitchen. Те са общо 5 на брой – 4 броя кухненски парфюми и каса лимони + бутилка Gin Bulldog 0,700L.

И отново – това не е всичко!

Освен наградите, които ще получат, всички победители ще бъдат поканени да се присъединят към затворената Facebook група на BarMasters. В нея, освен повече за самото състезание (когато то се провежда), се споделя полезна информация за бармани, обменя се опит, свободни позиции и т.н. В групата участват всички финалисти на BarMasters.

Кой знае – може пък това да вдъхнови най-добрите домашни бармани да се включат в някое от следващите издания на престижното състезание за професионалисти! А защо не още следващата година!