8 март отново е тук. С обичайните полемики, с подаръците и безбожно скъпите цветя или пък без, с празничните обяснения или извинения…

За една жена често най-големият подарък е просто половинката й да приготви вечерята. Защото с това идват признанието и признателността за всички усилия, които тя всекидневно полага за дома и семейството. И спестената малка, но съвсем не маловажна грижа на масата да има топла и вкусна храна.

Знаем, че много от вас правят далеч повече от това. Знаем, че много от вас се подсещат сами да облекчат своите дами, без да има повод. Знаем, че всички обичате жените си не само на 8 март.

Знаем, че има и такива, които удобно се измъкват от романтичните „ангажименти“ с максимата, че който има празник, той черпи. На тях едва ли можем да сме полезни. За всички останали обаче имаме няколко предложения, с които да спретнете

специална вечеря за 8 март

и да зарадвате половинката си, в случай че сте решили да отпразнувате деня на жената вкъщи.   

Грилована салата със стар хляб като за начало. Запечени на оребрен тиган зеленчуци, парчета франзела и няколко капки балсамов оцет. Разнообразие от вкусове и аромати в чинията, обикновени продукти и нестандартно представяне. Великолепно е, без да изглежда претенциозно.    

За основно ви предлагаме пилешко руло с прошуто и спанак. Нека бъде изискано и по-различно от традиционните свински пържоли, които иначе ознаменуват всеки празник. На 8 март фокусът е върху ефирността на жената, постарайте се това да проличи и в храната.

Десертът са изкусителни домашни шоколадови трюфели. Ще се поизцапате, но гарантираме, че половинката ви ще оцени и вложените усилия, и вкуса на тези наситено шоколадови бонбони.  

Обичайте! И не забравяйте, че е редно е поне веднъж-два-три пъти в годината мястото на жената да е в кухнята, само че с чаша вино в ръка, докато гледа как мъжът й готви. За да излизаме от делничното, тривиалното и скучното. За да бъде вечерята по-специална и не просто отговор на въпроса „Какво ще ядем днес“.