Любители бармани, готови ли сте да покажете какво можете да забъркате във второто издание на HomeMasters! Отново е време за коктейли!

Състезанието стартира на 16 август и е отворено за бармани любители и ентусиасти, които обичат не само да забъркват добре познати коктейли, но и да изобретяват свои авторски рецепти. Единственото изискване е да бъдат пълнолетни.

„В HomeMasters те не само ще покажат какво могат, но и ще научат нови рецепти и тънкости в приготвянето на коктейли вкъщи и ще разнообразят коктейлната култура в дома“, отбелязва Димитър Петровски, посланик на Кока-Кола ХБК.  

За втора поредна година HomeMasters е част от голямата барманска програма BarMasters, чийто организатор е Петровски.

Целта му е да вдъхнови всички, които имат желание да създават коктейли и да покажат своите умения, но все още не са получили тази възможност. И този път Mate Kitchen е специален партньор на състезанието, което ще избере най-добрия домашен барман на България.

Състезанието за любители ще протече в три етапа

В първия етап – до 15-и септември – участниците трябва да заснемат как приготвят авторски коктейл (коктейли), който задължително трябва да включва алкохолен бранд от портфолиото на Кока-Кола ХБК: уиски Naked Malt, уиски Gentleman Jack, водка Finlandia, ром Brugal, джин Bulldog, Jägermeister MANIFEST. Задължителен безалкохолен продукт в изграждането на рецептата е Schweppes.

Видеото с приготвянето на коктейла трябва да бъде качено в Instagram или Facebook профила на участника. Задължителните условия са две: профилът да е публичен и публикацията да е с хаштагове #HomeMasters2023 и #CCHBC. След това каченото видео чрез линк трябва да бъде регистрирано във формата за участие в състезанието на адрес https://mybar.bg/homemasters.

Заснетото видео може да бъде качено и директно в платформата, ако участникът няма публичен профил в Instagram.

Вторият етап в HomeMasters – гласуването от публиката – ще продължи от 15-и до 24-и септември.

Всеки одобрен участник ще получи линк за гласуване, който сам да разпространи. Целта е да събере възможно най-много гласове за своя коктейл в платформата на състезанието.

Във финалния, трети етап – гласуване от жури и обявяване на победителите – ще преминат десетимата участници, събрали най-много гласове.

Три категории · Един месец · Три бармански награди

Наградите за най-добрите домашни бармани на България

Всеки от класиралите се за финала на HomeMaster 2023 ще получи бармански сет с всичко необходимо за приготвянето на запомнящи се коктейли и професионална барманска престилка.

Авторитетно жури ще избере тримата победители, които ще грабнат:

  • за 1-во място: професионален бармански сет + подаръчен ваучер (GiftCard) на стойност 1 000 лв.
  • за 2-ро място: луксозна книга с рецепти + подаръчен ваучер (GiftCard) на стойност 500 лв.
  • за 3-то място: луксозна книга с рецепти + подаръчен ваучер (GiftCard) на стойност 300 лв.

Финалистите ще бъдат оценявани за креативност на рецептата и атрактивно представяне на коктейла и на участника пред камерата.

Имената на най-добрите ще станат ясни на 26 септември.

Какво се случи на HomeMasters миналата година

Победител в първото издание на HomeMasters стана Цветомир Момчилов от Русе, който показа, че вдъхновението може да осени човек дори и на терасата на 16-ия етаж.

След HomeMasters 2022 на всички събирания с приятели повече правя, отколкото пия коктейли, не на шега споделя той. Но това не е всичко. Тази година Цветомир ще премери сили в състезанието за професионалисти BarMasters.

„Бъдете себе си, забавлявайте се и нещата ще се получат“, е посланието му към участниците в HomeMasters 2023.

А вие… Готови ли сте да се забъркате в нещо уникално!