Приготвили сте домашна лимонада и ви е останал половин лимон? Не го изхвъляйте. Защото…

С него можете да почистите идеално дъската за рязане. Особено, ако сте готвили с чесън, лук и други продукти със силна миризма. Просто я натъркайте добре, а после изплакнете. Ще стане чиста и ще има свеж аромат.

Ако в кухнята мирише на готвено, а скоро ще ви идват гости, нарежете половинка лимон и други цитруси, с които разполагате, на резенчета. Сложете ги върху хартия за печене и ги пъхнете във фурната на 200 градуса. След минутки помещението ще ухае приятно и ободряващо.

Имате супер мръсно пране? Накиснете го във вода, в която сте добавили сока от половин лимон. След 30 минути проверете дрехите. Ако има и петна, можете да добавите към сока от лимон и малко сода за хляб. След това изперете на 30 градуса.

Можете да добавите сока от половин лимон и в миялната машина. Няма препарат, който да се справи по-добре от свежия цитрус.

Лимонът ще ви помогне да изгоните мравките от дома си. Добавете прясноизцедения лимонов сок към водата в бутилка с пулверизатор и напръскайте „пътя“ на мравките. Повярвайте, няма да влязат повече у вас!