Какво ще подарите на детето си за 1 юни? Каквото си поиска, може би? Нали е неговият ден, редно е да се съобразим с желанията му. А защо не му подарите цялото си време и внимание! Защо не му подарите нещо, което да направите заедно. Ако се чудите какво да е то, ние имаме цели три вкусни предложения. Защото от опит знаем колко много сближава хората готвенето заедно. И също знаем колко много сближава децата и родителите това небрежно уж въртене около печката. 1 юни е чудесен повод да си го припомним и да го приложим. Ето защо избрахме за вас три рецепти, които можете да приготвите заедно със своето дете и да се зарадвате взаимно със специално празнично меню.

Не познавате дете, което да не обича пица, нали? Ние също. Приготвянето на пица е едно от любимите забавления на хлапетата в кухнята. Докато са по-малки, се включват като помощници. Пораснат ли обаче достатъчно, за да работят с фурната сами, слагат престилките и буквално отмъкват главната роля. Затова, независимо колко е голямо детето ви, можете да си направите детската класика пица с шунка и кашкавал. Или ще имате помощник, или вие ще сте помощникът – важното е да се забавлявате и да ви е вкусно. Самите ние я приготвихме в нашата кухня със сериозна подкрепа от едно 7-годишно момиченце.

Колаж от три изображения - пица, лимонада и сладки

Към пицата на 1 юни много върви и чаша ягодова лимонада

През последните няколко години домашната лимонада се превърна в едно от най-модерните летни безалкохолни питиета по заведенията. Като се има предвид колко е лесно човек да си я приготви вкъщи, това е доста изненадващо. Единственото ни обяснение е, че просто не се сещаме да си я направим у дома. А тя е готова за точно 10 минути и я имате истинска, домашна и в неограничено количество. Можете да оставите детето да направи всичко, а вие само да помагате с пасатора, в случай че нямате блендер.  

На 1 юни можете да си позволите да се изцапате повече. Затова ви предлагаме за десерт да си направите нашите домашни шоколадови трюфели. Ще се изненадате приятно колко лесно се правят. Дори не ви трябва специално оборудване, а само една касерола, една купа и бъркалка. Сръчният малък готвач е по подразбиране. И да не се ядосвате също. Петната от шоколад отдавна вече се перат без затруднение.

Задължително условие е, след като се почерпите с трюфели, да излезете навън и да карате колелета, кънки, ролери, да тичате и да се забавлявате, защото енергията от шоколада трябва да се оползотвори пълноценно.