5 изкусителни нови рецепти избрахме за вас тази седмица. Всичките са проверени в нашата кухня, всичките са вкусни, защото лично сме ги опитвали, всичките са съобразени със сезона. Защото нашата цел е да сме ви полезни дадем готови решения, които можете да приготвите тук и сега.

Започнахме седмицата сладко – с хрупкави бисквитени пръчици с шоколадова глазура. Ако трябва да сме честни, екипът ни трудно изчака да изстинат напълно и шоколадът по тях да стегне. Такъв великолепен и подмамващ аромат са носеше, докато бяха във фурната, че накрая настана истинска война за тях. За следобедно, съботно-неделно или всякакво друго времево недефинирано глезене са просто съвършени. Като цяло се правят лесно, а и бързо – за около час са готови. Погледнахте ли си часовника? Имате време да забъркате едно сладко маслено тесто. Ние ви намигаме съзаклятнически.

Онези, които вече са минали на салатен режим, ще изкушим със сезонна зелена салата, но не с лук и репички, а с хрупкав бекон, леко рохко сварени яйца, люспи пармезан и деликатно сладникав балсамов винегрет. Освен да си налеете чаша студено бяло вино или розе с нея, друго не ви остава.   

Продължихме зелената вълна с един чудесен пай със спанак, синьо сирене и яйца. И за да бъде разкошът пълен, си приготвихме тестото за него сами. Това доказано е по-вкусният, плътен и хрупкав вариант от готовото бутер тесто. Препоръчваме ви да го поднесете леко охладен и да се насладите на всяка хапка, за предпочитане в приятна компания.

Нови рецепти с месо и риба

За почитателите на ориенталската кухня сготвихме турска кавърма. Тя се различава доста от нашата като продукти и начин на приготвяне и вярваме, че ще ви изкушим с нея. А пък и ако трябва да сме безкрайно честни, досега не сме срещали човек, който да е устоял на вкуснотиите от турската кухня. И ние като журналистите понякога пазим нашите източници на информация, но гарантираме с целия авторитет на Mate Kitchen, че рецептата е автентична.

Не сме забравили и онези от вас, които се въздържат от консумацията на месо и млечни продукти. За тях направихме паприкаш от риба с богат зеленчуков сос. Ние ползвахме филе от бяла риба, но това съвсем не е задължително изискване. Можете да приготвите ястието и с всяка друга риба, чието месо има стегната структура. Нарочно не налагаме изискването да е речна, защото с морска също става много вкусно.

Както винаги, от нас са идеите, а от вас е кулинарният ентусиазъм и апетитът за вкусна храна. Затова ви желаем приятно готвене. И не забравяйте да споделите с нас дали ви се е усладил резултатът.

Да ви е вкусно!