Замразените чушки са идеален продукт за приготвянето на различни ястия и разнообразяване на менюто през зимата. Освен това подготвянето им не изисква особени усилия, а е повече въпрос на желание.

Ако сте решили да си замразите чушки, използвайте големи и месести, без дефекти по повърхността, които и след размразяването ще запазят своя вкус и вид.

Подготовката е кратка – трябва да ги измиете, подсушите и почистите от семките.

Как да замразите?

Зависи от употребата след размразяването. Ако възнамерявате да ги ползвате за пълнене, трябва да са цели. Поставете ги внимателно една в друга, нещо като „кула” от чушки.

Ако ще ги използвате за готвене – супи, ястия – трябва да ги нарежете на парченца и да ги приберете в пликове.

Ако искате да запазят перфектно формата си, първо ги замразете върху пластмасов поднос, след това приберете в пликовете. И поставете отново във фризера.

Как да използвате?

Изсипете в тенджерка и залейте с хладка вода за няколко секунди. Когато чушките започнат да се отпускат, можете да започнете с готвенето.

Освен да ги замразите директно, можете и да ги бланширате предварително за 5-6 минути. Тогава чушките омекват леко и можете да ги подредите в плоски пакети, които заемат по-малко място във фризера.