„Аграна“ е ключов играч в захарната индустрия в Европа, който далеч надхвърля обикновения процес на производство. С отдаденост на съвършенството „Аграна“ пише историята на сладкото пътешествие, на което се отправяме във всеки ден от живота си.

Захарта на „Аграна“, която в България се продава под марката „Захира“, е напълно натурален продукт, получен от преработката на захарна цвекло без никакви добавки. Фабриките на „Аграна“ работят с цвекло от договорни производители и рафинират сурова тръстикова захар от целия свят, като по този начин удовлетворяват всички потребителски изисквания.

Семейството на „Аграна“ в България

„Аграна“ присъства на българската трапезата със своя премиум бранд „Захира“. Символ на качество, той предлага широк спектър от захарни продукти за печене, подслаждане и домашно консервиране.

Квадратни парчета постен кекс с какао в чиния и до тях два пакета кристална захар "Захира"
Тиквеник с фина захар „Захира“

Бяла кристална захаркристална захар от най-високо качество, универсално решение в кухнята.

Фин кристал най-нежната съставка на всяка успешна рецепта. Незаменима, когато искате да покажете сладкарските си умения.

Кафява тръстикова захаркафявата тръстикова захар се извлича от захарна тръстика и е чист натурален продукт. Има типичен златисто-кафяв цвят, фин аромат и карамелен вкус. Подходяща е за печене с ядки, мед, шоколад и сушени плодове, а също за мюсли, плодови салати и суфле. 

Пудра захар – фина гранулирана захар, смляна на прах. Перфектният продукт за приготвяне на сладки, торти и сладкиши.

Сладки глезотийки

Виенска карамелена захарекзотично-сладъквкус, който се получава от смесването на цвеклова захар с карамелизиран захарен сироп. Може да се използва за подслаждане на кафе, напитки, печива и всеки път, когато искате да постигнете специален вкус.

Кафява тръстикова захар на бучки – захарта, получена от сок на захарна тръстика, придава екзотичнa ноткa на горещите напитки. Характеризира се със златисто-кафяв цвят, силен аромат и малцов вкус.

Бели бучки – произведени от най-високо качество бяла кристална захар за разкош към вашата напитка. 

Еспресо бели бучки – фина бяла захар на малки кубчета. Отлична за подслаждане на еспресо със сметана или силно еспресо.

„Захира“ за вашите домашни сладка и сиропи

Ще откажете ли топли мекици с домашно сладко или голяма чаша от домашния сироп на баба! Можете да разчитате на „Захира“ за приготвянето на най-вкусните домашни конфитюри по-бързо и с по-малко усилия.

Бурканчета с прясно домашно сладко от кайсии, плодове кайсия и пакет желираща захар "Захира"
Две шишета сироп от бъз, сироп в чаша и до нея два пакета захар Захира, снимани отпред
Две бурканчета и купичка с прясно домашно сладко от череши и пакет захар "Захира", снимани отгоре

Желираща захар Захира 2:1 – съставките в Желираща захар Захира 2:1 са смесени в идеалното съотношение и осигуряват бързо и лесно приготвяне на сладко само за 4 минути. Плодовете и желиращата захар от захарно цвекло се приготвят в съотношение 2:1, което води до лек и по-малко сладък конфитюр.

Захар Захира за сироп – цвят от бъз и билки – приготвянето на сироп никога не е било толкова лесно. Захарният сироп е основата за вкусни домашни сокове, от бъз и всякакви билки като маточина или мента. В захар Захира за сироп фината гранулирана захар без ГМО се смесва с лимонена киселина в оптимално съотношение, без консерванти и без никакви оцветители и овкусители.

От малкото кубче захар в любимата сутрешна чаша еспресо и препечената филийка с домашно сладко до неустоимото парче торта, поднесено с чаша студена лимонада от ароматни билки – без съмнение „Захира“ е захарта, без която не можем.

Вижте най-добрите рецепти за печене, подслаждане и приготвяне на сладко на сайта на „Захира“. Изберете както класически рецепти, така и нови и вдъхновения!

Да ви е сладко!


* Създадено за „Аграна