Тя е мощен антиоксидант, борещ се с хипертонията и диабета, повишава имунитета, прочиства организма, изобщо прави чудеса.

Родом в Тайван и Япония, тази суперхрана е богата с фитонутриенти, включително аминокиселини, хлорофил, бета-каротин, калий, фосфор, биотин, магнезий и витамини от В-комплекс.

Хлорелата е близък роднина на спирулината – както по произход, така и по качества.

Едно от най-старите растения, едноклетъчно зелено водорасло, съхранило се до наши дни, тя расте основно в сладки водоеми, а местата, на които може да бъде открита не са никак много.

Богата е на витамини А, С и Е, витамини от група В, бета-каротин, магнезий, желязо, цинк и калций.
Пречиства организма и в частност черния дроб, действа като антиоксидант, източник е на протеини.
Повишава усвояването на мазнините, понижава риска от анемия, бори се с хипертонията, диабета, спомага за по-бързото зарастване на раните и регенерацията на тъканите като цяло, защитава организма от тежките метали, укрепва имунитета.

Проучване, публикувано през 2012 г. в сп. Nutritial установява, че след 8 седмици прием на хлорела клетъчната активност се подобрява. Изследователи от Университета Йонсей в Сеул, Корея, пък изследвали здрави хора и установили, че хлорелата поддържа имунната система здрава и спомага за клетъчната активност.

Някои учени са убедени, че има противоракови свойства.

Можете да я консумирате на прах (разтворена във вода или мляко) или на таблетки. Има силен и специфичен мирис, поради което именно се препоръчва да се приема на хапчета – по-приятно е. Ако я вземате на прах,

Можете да я разтворите във вода, в зеленчуков сок (доматен, например), да я добавите към салатата или смутито.