• Разбрах се с компанията да се съберем в неделя у дома.
  • Супер! Какво да сготвим?
  • Каквото решиш. (това ми е „любимият“ отговор)
  • Трябва да отидем да напазаруваме в такъв случай.
  • Спокойно!
  • Не е спокойно, защото трябва да си предвидя и време за готвене и все пак да се наспя и да се разсъня на спокойствие поне в неделя…

Обикновено разговорите ни зациклят на точката с пазаруването. Не че не ми е приятно, напротив, но отнема време и обикаляне по магазините за всички продукти.

Какво да сготвя? За отговора отдавна

разчитам на MateKitchen

Преглеждам набързо рецептите и съм готова – ципура с домати и маслини във фолио, зелена салата с портокал и пушено пиле и за десерт една лесна бисквитена торта с домашно сладко от малини и маскарпоне. Не звучи никак зле! Може и едни маслинови хлебчета да врътна, ако остане време, и евентуално някаква по-лятна разядка.

Но преди това ме чака сериозно обикаляне. Ще трябва да мина да взема риба, после през пазара за пресни подправки и зеленчуци, маслини от специалното магазинче и сладко от някоя баба. И на прибиране през супермаркета за останалото. Колкото и стройна организация да създавам, това са поне два часа.

колаж от снимки с доставка на продукти от eBag и слата с портокал и пиле от Mate Kitchen

Много приятели започнаха да пазаруват хранителни стоки онлайн от eBag по време на ковидното затваряне. За да съм откровена, не го направих съвсем целенасочено, защото исках поне този социален контакт и тази нормалност да съхраня. Липсата на време обаче се оказа по-неумолима и от пандемия. Очевидно моментът да спра да се инатя настъпи.

Между каната със зелен чай в комплект със сериал в неделя сутрин и обикалянето с торби в ръце

избрах eBag

Изненадващо, но да се пазаруват хранителни продукти онлайн от дивана в хола, е по-лесно от очакваното. Регистрацията отнема под 1 минута – влизаш на ebag.bg, пишеш e-mail адрес и парола, потвърждаваш и това е. В моя случай с рецептите на matekitchen винаги имам готов списък за пазаруване, което реално ми дава възможност да се ориентирам по категориите в сайта много бързо и лесно.

Менюто, което спретнах набързо, изискваше посещение в няколко магазина, два от които специализирани, плюс пазар. Нищо такова – с eBag имам всичко, което ми е нужно, на едно място. И го получих без забележки – грижливо опаковано, подредено, без натъртвания и наранявания. Рибата и пилешкото бяха студени, защото се доставят с автомобил с хладилна камера.

колаж от снимки с храна и покупки

В категорията „Месо и риба“ има десетки предложения на охладени и пресни продукти, филета, котлети, цели риби, в това число морски дарове, всички които има в рибен ресторант, както и меса от български ферми. Изстрелях 5 охладени пресни ципури в кошницата. С таг „от фермата“ поръчах пилешкото за салатата и добавих и 100% телешка кайма, която да сготвя утре. Поръчах и салфетки, свещи и още подходяща декорация, с която трапезата да бъде не само пълна, но и красива. Предложенията за зеленчуците са толкова много, че ми дойдоха допълнителни идеи да добавя малко нар в салатата. Поръчах и 5 кокосови ореха за коктейл след обяда. Но

най-голямото удобство за мен като жена

е, че мога да поръчам онлайн и по-тежките и обемисти продукти като голяма туба с минерална вода, напитки, та дори и препарати, за да не ходя до магазина специално за тях на следващия ден. Има и промоции и лесно се ориентирах за тях в специалната секция „Промо„.

Заявих час за доставка между 10 и 11 ч., който ми е удобен на мен – нищо общо с куриерите, които те връзват за цял. Така на практика имам пресни продукти непосредствено преди да започна да готвя – какво по-хубаво от това. И идват до вратата на дома ми. Не нося, не се изморявам, ръцете не ме болят от тежките торби и не губя време в обикаляне.  

Колаж от изображения с доставка от eBag и ципура с домати и маслини от Mate Kitchen

За инатлива и прецизна готвеща жена с ограничено време, която въпреки това не отстъпва от кулинарните си принципи,

eBag е много повече от облекчение

В текущата си нормалност имам нужда от своите моменти, когато не трябва да бързам и никой не иска нищо от мен. Не защото ще ги запълня с някакви съществени дейности. Просто за да се наспя, да си почина, да си изпия зеления чай и необезпокоявано да си изгледам криминалния сериал. А след това с удоволствие да сготвя нещо вкусно за моите любими хора и да имам сили да се усмихвам, когато приятелите ни дойдат на гости.

Последният път един от тях призна, че ако всеки ден се храни така, ще стане 100 кг. Много мило, особено когато е казано с пълна уста! Аз пък нямам нищо против да готвя така, когато не губя излишно време в обикаляне по магазините.

Не е ли забавно? Заради едно неделно събиране с приятели, открих в eBag моето онлайн спасение – кардинално, и през делничните, и през почивните дни. Инатът в крайна сметка и съвсем логично беше заменен от практичността. И пазаруването вече наистина е спокойно, а разговорите не зациклят на етап разпределение на задачите.

* Статията е създадена за E-bag.