Малкият голям помощник на мама в кухнята тръгва на училище. Не, не говорим за вашето любознателно и сръчно дете, което с удоволствие се включва в приготвянето на вечерята и дори експериментира със свои авторски ястия, а за Lenovo Yoga Smart Tab. Вашият компактен приятел, с чиято помощ с лекота изпробвате вкусните рецепти на Mate Kitchen, излиза от кухнята, за да се превърне в малкия голям помощник на вашия ученик.

След извънредното положение и ограниченията, които изживяхме заради пандемията от корона вирус през първата половина на годината, едва ли вече има някой, който да се съмнява, че образованието може да продължи в изцяло аналогова среда. Технологиите бяха тези, които спасиха учебната година от провал. Те ни показаха, че оттук насетне гъвкавостта ще бъде не просто пожелателна, а задължителна за всеки аспект от живота ни. Екранът вече не е враг, а приятел на нашите деца и едва ли някой ще го отрече.

Дори първият учебен звънец на 15 септември да удари с традиционната празничност, трябва да свикнете с мисълта, че

Lenovo Yoga Smart Tab вече не е само ваш

Той влиза и в училищната раница и ще държи, макар и виртуално, вашия малък ученик за ръката по новия път на учението.

С негова помощ детето ви може да създава и представя пред съучениците си своите проекти и да гледа образователни филмчета. Ще се включва без проблем и във виртуалната класна стая (ако се наложи), без да се оплаква, че не чува добре, че не го чуват добре, че връзката прекъсва или че не вижда съдържанието, което учителите споделят.

7000 mAh батерия осигуряват интернет активност за до 11 часа и възпроизвеждане на видео (1080p) до 10 часа. Lenovo Yoga Smart Tab дава и чудесна възможност за практикуване на наученото в часовете по английски език и за трупане на нови знания. Той поддържа Google Assistant, който, в този случай за добро, все още не „говори“ български.

Четирите режима на работа го правят изключително удобен за всякакви ситуации.

На вас вероятно ви е по-удобно да го закачите на стената в кухнята, когато готвите някоя от нашите рецепти. На вашия ученик обаче ще му е по-удобно да го държи в ръка, когато чете уроците си онлайн. Може да ползва вградената стойка, когато търси информация в интернет за домашното по „Човекът и природата“ например. Това по най-добрия начин онагледява гъвкавостта, за която вече споменахме.

Като всеки загрижен родител със сигурност се тревожите как ще се отрази това на зрението на вашето дете.

Lenovo Yoga Smart Tab разполага с 10.1″ FHD IPS екран, който осигурява ясни изображения с наситени цветове и в същото време намалява синята светлина, която натоварва очите. А и нали е споделен. Винаги може да му го „измъкнете“, защото смятате да го зарадвате с някой от нашите вкусни десерти. Какво ще кажете за сладък салам или пък здравословни трюфели от моркови.  

* * Статията е създадена за Lenovo.