Оранжево и жълто – два цвята, които ще ви заредят с настроение. Точно това са и цветовете на есенните продукти, на които си струва да обърнете внимание.

Тиква, чушки, моркови, райска ябълка, лимон, цитруси… И зеле – във всичките му форми и разновидности. Прясно и кисело. Не забравяйте също така изварата, кефира.

Специалистите съветват да се храним по-често и по малко.

По възможност – с домашно приготвена храна.

Тиквата е царицата на сезона. Тя е вкусна, полезна и на добра цена. От нея можете да приготвите супа, ястия, десерт и сок. Богата е на каротин и се приема добре от стомаха.

Червените чушки също са вкусни и полезни. И позволяват различни варианти на приготвяне – печени, пържени, задушени, мариновани. Богати са на витамини С и А, което ги превръща в натурална витаминна добавка срещу простуда и грип.

Тиквичките носят вкуса на лятото и са пълни с ценни витамини. Нискокалорични. Идеални са за супа, гарнитури, за печене.

Ябълките пък са добър вариант за междинно хапване. Нарежете ги на резенчута и ги сложете в чиния на бюрото. Или пригответе от тях нещо вкусно у дома и си го вземете в кутията за следобедна закуска.

Спанакът е също толкова полезен – на витамини А, В2, В6, Н (биотин), С, К, фолиева киселина, калций, магнезий! Помага ни с обмяната на веществата и спасява от умората. Хапвайте го в салати, супи, баници