Домашни, български, класически, любими – такива са най-търсените рецепти в Mate Kitchen за изминалата 2022 г. Традиционната мусака с кайма и картофи, любимото пиле с ориз, кюфтета с бял сос, пилешка супа, дробчета по селски, макарони на фурна са част от тях. Гозби, от които ти става топло, уютно, сигурно и които създават усещане за вкъщи.

В година, в която най-сетне успяхме да си отдъхнем от COVID ограниченията интересът към традиционните домашни рецепти продължава да расте. При това от страна на младите, активни, работещи хора, които съставляват основната аудитория на Mate Kitchen. Модерното, вносното и различното в готвенето определено не е на всяка цена. Всички вие, които всеки ден ни се доверявате, сте доказателството.

За ястията, които сте търсили най-много през 2022 г., обикновено казваме, че всеки знае как се приготвят. Много е възможно някой дори да ви размаха пръст укорително, ако признаете, че не успявате да постигнете вкуса като на мама или на баба. Подминете такива коментари!

Истината е, че между това храната да бъде просто приготвена и да бъде приготвена добре има едно доволно, сито и щастливо семейство разлика. За нас е огромно удовлетворение да знаем, че стотици хиляди български семейства са си хапнали вкусно благодарение на нашите изпробвани рецепти. Благодарим ви за доверието!

Какво най-много искахте да си сготвите през 2022 г.?

Ето ги най-търсените рецепти:


Мусака с картофи заснета отгоре, аранжирана със зеленчци и подправки

Мусака с картофи

Топла и уханна мусака с топящи се в устата картофи, сочна кайма, щедро подправена с българска чубрица и черен пипер и с дебела заливка. О, да, и задължителната лъжица гъсто кисело мляко. Съвършенство в чиния!


Пилешка супа и продукти за нея

Пилешка супа

Домашната пилешка супа е грижа, уютна и топла зимна прегръдка, а понякога и лекарство. Има моменти, в които на човек му стига само да има кой да му направи живителна супичка. Затова всеки трябва да владее това вълшебство.


Парче макарони на фурна в чиния и декорация около него

Сладки макарони на фурна

Макарони на фурна – сочни, сладки, поръсени с пудра захар (евентуално), топли, студени. Всякак са великолепни, само да са в достатъчно количество. За някои хора са спомен от детската градина, за други – от кухнята на мама/баба.


Хрупкави гофрети, поднесени с пресни боровинки и ягоди, заснети отблизо

Хрупкави гофрети

Правили сме тези гофрети десетки пъти и всеки път са еднакво съвършени, златисти и ароматни. С тях можете да поглезите любимите си хора за закуска в събота или неделя или пък да добавите към следобедното кафе през почивните дни щипка домашен разкош.


Кюфтета с бял сос заснети отгоре, поднесени на порция в поднос

Кюфтета с бял сос

Рецептата за кюфтета с бял сос е традиционна за българското меню. Много от нас я свързват или с кухнята на баба, или с детската градина. Приготвя се бързо и не е ограничена сезонно.


Крехки свински пържоли на фурна

Крехки свински пържоли на фурна

Тези пържоли искат съвсем скромни подправки – съвсем скромно, само сол и черен пипер. На свинското дори това му е предостатъчно, защото то е вкусно само по себе си и без добавки. Но тук има друг трик.


Кюфтета по чирпански заснети отгоре, поднесени в чиния с ръжен хляб

Кюфтета по чирпански

Сочните кюфтета по чирпански с богат зеленчуков сос са една от най-уютните традиционни български рецепти от тракийския край. Това е ястие за края на есента, когато тялото само започва да ни подсказва, че има нужда от нещо топличко и питателно.


Пилешки дробчета по селски, заснети отгоре и поръсени с пресен магданоз

Пилешки дробчета по селски

Пилешките дробчета по селски са ни любимо ястие. Семпло, непретенциозно, лесно за приготвяне и много нашенско, българско. Всяко уважаващо себе си кръчме ги има в менюто си, но не навсякъде ги приготвят добре.


Пиле с ориз поднесено в порция, заснето отгоре

Пиле с ориз

Пиле с ориз е рецепта, която се хапва във всяко българско семейство. И както повелява традицията с утвърдените ястия, всяко семейство има свой начин за нейното приготвяне.


Буркан за многократна употреба пълен с домашна майонеза

Лесна рецепта за домашна майонеза

Приготвите ли си веднъж майонеза вкъщи, никога повече няма да погледнете тази, която се предлага в магазина. Защото домашната се приготвя за 5 минути и знаете точно какво сте сложили в нея.


На нас винаги можете да разчитате за още – традиционни, модерни, добре познати и различни рецепти с различна степен на трудност, така че да можете да ги приготвите по най-добрия начин и всички на масата да бъдат доволни.

Нали знаете популярната шега, че идеалната жена трябва да може да готви мусака и супа топчета. С нашите рецепти ще надскочите този идеал.

Приятно готвене и добър апетит!